• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.01.2024

18:22

Fondacija Humana srca donirala Valjevu bebi hranilice (FOTO)

Informer.rs

Društvo

Fondacija Humana srca donirala Valjevu bebi hranilice (FOTO)

Podeli vest

Sve bebe rođene u 2023. godini na teritoriji grada Valjeva su od Fondacije "Humana srca" dobile multifunkcionalne, visokokvalitetne hranilice od prirodnih materijala. Ukupan iznos donacije je 3,6 miliona dinara za 800 hranilica, koje je grad dobio za svoje najmlađe sugrađane.

U okviru projekta pod nazivom "Bebe naše blago", juče je počela podela multifunkcionalnih hranilica za bebe rođene u drugoj polovini 2023. godine na teritoriji grada Valjeva.

Foto: Informer.rs

 

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i predstavnici Fondacije "Humana srca", uručili su deo hranilica roditeljima čija su deca rođena u drugoj polovini prošle godine.

- Danas delimo hranilice za bebe rođene u drugoj polovini 2023. godine, a to je zajednička akcija Fondacije "Humana srca" i grada Valjeva. Ovo je dobra prilika da se još jednom zahvalim Fondaciji "Humana srca" na tome što su podržali ovaj lep projekat i što su sve bebe rođene 2023. godine dobile nove hranilice. Pored svih mera populacione politike koje grad Valjevo sprovodi. Moram da napomenem da je deo hranilica ostao i za bebe rođene u 2024. godini, a mi ćemo kroz Lokalni akcioni plan za decu svakako nastaviti tu akciju i naravno imamo u planu još neke mere koje ćemo uskoro objaviti - poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

- Drago nam je da u moru nekih ružnih vesti imamo ovako jednu lepu vest kojom želimo i ovaj tmuran dan da osunčamo u Valjevu. Vidimo mnogo nasmejanih lica roditelja, dobili smo pregršt pozitivnih komentara na ovu akciju i drago nam je što imamo ovako veliku podršku grada Valjeva da se ovako jedna divna akcija nastavi i u narednom periodu. Naravno, mi smo tu uvek kao podrška i pomoć, ali ono što zaista još jednom želim da naglasim, jeste da bez zajedničke podrške i pomoći lokalne samouprave ova akcija ne bi mogla da se sprovede - kazala je Nikolina Đujić, predstavnica Fondacije "Humana srca".

Foto: Informer.rs

 

Podela hranilica za sve ostale bebe koje su rođene u drugoj polovini 2023. godine organizovaće se u Gradskoj upravi grada Valjeva, kao što je organizovana i podela auto-sedišta, a roditelji će biti pozvani da dođu i preuzmu hranilicu za svoju bebu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!
Nije bez osnova

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!

Možda ste čuli da je umiranje ilegalno na norveškom arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu . Prema ovoj popularnoj tvrdnji , tela se ne raspadaju zbog permafrosta, što predstavlja biološki rizik za buduće generacije. Međutim, ovo je samo urbani mit . Ipak, ta zabluda postavlja zanimljivo pitanje: da li postoji bilo gde na Zemlji gde je zapravo ilegalno umreti? Kratak odgovor je "otprilike".

16.05.2024

19:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija