• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.11.2023

11:48

Suzana Vasiljević na Globalnom media forumu u Abu Dabiju (FOTO)

Privatna arhiva

Društvo

Suzana Vasiljević na Globalnom media forumu u Abu Dabiju (FOTO)

Podeli vest

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević na Globalnom media forumu u Abu Dabiju.

- Zahvaljujem Nјegovom Visočanstvu šeiku Mansuru bin Zajedu Al Nahjanu, kao i svima koji su odigrali klјučnu ulogu u organizaciji ovog reputabilnog medijskog kongresa. Čast mi je da danas budem ovde i da učestvujem u diskusiji o ovoj izuzetno važnoj temi, koja je postavljena u pravom trenutku - rekla je Vaisljević. 

Ključne tačke panela 

• Globalna priroda klimatskih promena zahteva međunarodnu saradnju, razmenu znanja i uzajamnu podršku. Upravo na ovakvim forumima imamo priliku da zajedno razgovaramo o strategijama, uspešnim primerima, ali i izazovima, kako bismo mogli da doprinesemo sveobuhvatnijem komunikacijskom odgovoru na ovu krizu.
• Srbija, baš kao ni Ujedinjeni Arapski Emirati, nije imuna na posledice klimatskih promena. Suočavamo se sa izazovima poput ekstremnih vremenskih prilika, sve višim temperaturama i poremećajima regularnih tokova u polјoprivredi.
Vlade ne mogu da se bave klimatskim promenama same za sebe – da bi postigle pravi uspeh, potrebna im je podrška građana.

Foto: Privatna arhiva

 

• Kao stručnjaci za komunikacije, svesni smo toga da ovde nisu u pitanju samo akcije ili aktivnosti kao takve, već da se radi o tome koliko dobro se one prenose našim građanima.
• U ovom kontekstu, svaka vlada ima dvostruku odgovornost: jedna je da sprovede promene, a druga da obezbedi da ljudi te promene razumeju i prihvate. U suštini, efikasnost akcija svake vlade povezana je sa time koliko je njena komunikacija efektna.
Uvereni smo da odgovorna vlast podrazumeva da građani ne treba samo da razumeju i podržavaju rešenja koja sprovodimo, već i da žele da budu njihov deo.
• Tokom proteklih nekoliko godina, trudili smo se da edukujemo građane o inicijativama u oblasti klimatskih promena iz dva razloga: 1) da podignemo svest o ovom pitanju i 2) da pojačamo angažman građana.
• Iako je u pitanju spor proces koji zahteva dosledno slanje poruka i stalne napore kako bi se ostvario realni napredak, pronašli smo određene alate koji su bili posebno uspešni i koji su doprli do građana širom Srbije.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Naziv panela i učesnici

Utorak 14. novembar 11:30 – 12:00 - Ministarska panel diskusija

Vladini komunikacijski alati za senzibiliziranje publike o klimatskim promenama: stavovi i iskustva

H.E. Vang Jibiao, zamenik glavnog i odgovornog urednika, People's Daili (Kina)

Horhe Rodrigez Vives, ministar komunikacija (Kostarika)

Suzana Vasiljević, savetnik predsednika za medije, Republika Srbija (Srbija)

Moderator: Mustafa Al-Ravi, vršilac dužnosti generalnog direktora, CNN Business Arabic (UAE)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija