• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.11.2023

06:23

Stiže nagla promena vremena! Evo gde se očekuju pljuskovi sa grmljavinom!

Shutterstock

Društvo

Stiže nagla promena vremena! Evo gde se očekuju pljuskovi sa grmljavinom!

Podeli vest

U Srbiji ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla, na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali, a u ostalim krajevima postepeno naoblačenje.

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju. 

Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ.  Vetar slab do umeren, južnih smerova, u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u oblasti pljuskova ponegde jak ili kratkotrajno olujni. 

U Beogradu postepeno naoblačenje, ali će se tokom većeg dela dana zadržati suvo. Uslova za lokalno slabu kratkotrajnu kišu biće sredinom dana, a intenziviranje padavina očekuje se u toku noći.  Vetar slab do umeren, južnih smerova, u oblasti pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša oko 21 stepen. 

Foto: Privatna arhiva

 

Vreme narednih dana

U Srbiji u sredu hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije.  Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje. 

U četvrtak ujutro mestimično magla. U toku dana pretežno sunčano. Uveče i noću novo naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. 

U petak umereno oblačno, malo tollije i vetrovito, narooito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistoči vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine. U toku dana tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i tokom noći. 

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje. 

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija