• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

30.09.2023

09:33

Još jedan užas sa Tik Toka! Devojke u Srbiji zaluđene ovim trendom: Nećete verovati šta mažu da bi im lice bilo blistavo

Shutterstock

Društvo

Još jedan užas sa Tik Toka! Devojke u Srbiji zaluđene ovim trendom: Nećete verovati šta mažu da bi im lice bilo blistavo

Podeli vest

Pojedine devojke i tinejdžerke u Srbiji zaludeo je bizarni trend! One mažu menstrualnu krv na svoje lice u želji da im ono bude glatko i blistavo, a nisu ni svesne da mogu da zarade infekciju!

Društvene mreže preplavljene su bizarnim i suludim izazovima, koje, nažalost, mladi često isprobavaju. Tako se sve više upuštaju u isprobavanje svakakvih gluposti, pa i u pomenuto mazanje menstrualne krvi po licu, što je mnoge zgrozilo.

Devojke su ovaj odvratni trend videle i prisvojile od stranih tiktokerki. Kako se može videti na nekim snimcima, one svoju menstrualnu krv nakupe u menstrualnu čašicu i potom mažu rukom ili četkicom za rumenilo na kožu lica.

Tiktokerke iz inostranstva govore da je menstrualna krv "najbolja tajna lepote i da se na taj način povezuju sa svojom ženstvenošću", kao i da pomažu koži lica da izgleda bolje. Ovo prezentuju kao nešto što se mora isprobati, govoreći da je to super stvar od koje će koža blistati.

Međutim, stručnjaci za Kurir upozoravaju da ovo nikako ne treba raditi, te da tako rizikuju da dobiju infekciju.

Foto: Freepik.com

 

 

Dermatovenerolog prim. dr Gorana Isailović napominje da to nije zdravo.

- To je otpadni materijal koji se meša sa urinom. One su to očito pomešale sa PRP tretmanom, ali to nema veze sa tim. Prilikom ovog tretmana uzima se uzorak iz krvnog suda, prerađuje se i potom ubrizgava, a ne ovo iz gaća. Ovo nema veze sa tim. Time što rade ne mogu da postignu takav efekat, a mogu da naprave i infekciju na koži lica ili tela, sve zavisi gde mažu. Pitala bih te devojke da li bi jele to. Ako je njihov odgovor ne, onda to znači da ne treba da mažu ni na lice - napominje dr Isailović za Kurir.

Van svake pameti

Direktor Zavoda za kožne i venerične bolesti u Beogradu dr Aleksandar Adamović kaže za Kurir da je mazanje menstrualne krvi po licu gola glupost.

- Prvi put čujem za to, to je van svake pameti! Ko je to njima rekao da će nešto tako da im pomogne? To je glupost koja je nekoj budali pala na pamet, danas kretena ima kakvih hoćete. Nisam čuo da to rade, ali je van pameti ukoliko to čine - rekao je dr Adamović.

Da je to ludost, smatra i specijalista opšte medicine dr Radmila Šehić.

- To je otpad, tu ima i bakterija, postoji neki rizik jer je sve to u kontaktu i sa debelim crevom, blizu je i bešika i to je sve kontaminirano. Tako nešto stavljati na lice nije uputno. Dok one to rade - s njima već nešto i nije u redu. Uzeti svoju menstrualnu krv i mazati po licu, to je strašno! Možda im to neće naškoditi, ali nije normalno. Takva navika mora da se odbaci - istakla je dr Šehić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12