• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

19.04.2023

15:13

"JUČE SAM ČULA DETE SAMO NA PAR MINUTA!" Majka dečaka kog je otac odveo u Švajcarsku sumnjala na ovaj scenario

printskrin/fejsbuk/ jelena abramović lubarda

Društvo

"JUČE SAM ČULA DETE SAMO NA PAR MINUTA!" Majka dečaka kog je otac odveo u Švajcarsku sumnjala na ovaj scenario

Podeli vest

Jeleni Abramović (32) iz Beograda iznela je u javnost da je njen muž Mašan Lubarda bez njene saglasnosti i ikakvih putnih dokumenata na Veliki petak u Švajcarsku odveo dvoipogodišnje dete, kao i da je u utorak čula mališana na par minuta.

Jelena Abramović (32) iz Beograda, majka je dvogodišnjeg dečaka kog je, kako ona tvrdi, otac Mašan Lubarda oteo na Veliki petak i odveo u Švajcarsku bez njenog znanja. Ona potvrđuje da se sa mališanom juče čula telefonom, kao i da su postojale sumnje da će njen još uvek sadašnji suprug načiniti takav korak.

Vidno potresena, Jelena kaže da ne znšta joj je gore - da li činjenica da ne zna kada će ponovo videti svog sina, ili konstantni pozivi i odgovaranja na pitanja medija. Uz dubok uzdah, na ivici suza, objašnjava nam da je sve počelo u petak, kada je dete ostavila kod muža kao i svaki prethodni put, da farbaju jaja za Ukskrs. Nakon samo nekoliko sati počela je agonija. Poruke na koje nema odgovora i neznanje - gde joj se nalazi sin?

- Užasno sam se osećala kad sam shvatila da ne odgovora na poruke, odmah sam pomislila da se desilo to što zapravo jeste. Mi smo prethodne godine boravili u Švajcarskoj zbog njegovog posla, ali stalno smo se vraćali, takav je bio dogovor. U Švajcarskoj je bio samo privremeni boravak, nikada se nismo dogovorili da se dete preseli preko granice - objašnjava Jelena.

Foto: printskrin/fejsbuk/ jelena abramović lubarda

Jelena sa sinom

Na pitanje da li su ranije postojale sumnje da će se ovakav scenario pretvoriti u realnost, Jelena je dugo gledala u jednu tačku klimajući glavom. Tek nakon nekoliko sekundi dodaje: "Da, naravno..."

- Plašila sam se toga, on je donekle obmanuo švajcarske vlasti jer nije prijavio da je podnet zahvtev za razvod braka i da se ovde već odlučuje o tim pitanjima, kao i da je slučaj predat Centru zas socijalni rad, te i da postoje procene ko je kakav roditelj. Ja sam toliko zahvalna Ministarstvu spoljne politike i nadam se da će mi pomoći da pravda pobedi jer je fokus na tome kako je dete izašlo iz Srbije bez pasoša - dodaje uplašena majka.

Jedino olakšanje u celoj situaciji je to što je ipak na nekoliko minuta čula glas svog jedinca. Ipak, to nije bilo dovoljno da je umiri, a jedno pitanje ne prestaje da je muči.

- Juče sam čula dete samo na par minuta... Ono verovatno nije ni svesno šta se događa. Svi smo živeli zajedno sve dok nije podnet zahtev za razvod braka. On je tu informaciju prikrio. Uopšte mi nije fokus naš odnos, samo želim svoje dvogodišnje dete nazad i odgovor na pitanje kako je izašlo iz zemlje bez pasoša. On je kao otac bio dobar, ali opet kakva može biti osoba koja svoje dete otme. On je za medije komentatisao i da je dete u školici u Švajcarkoj, ali dečak jako malo priča nemački jezik, a srpski govori perfektno i vrlo je napredan za svoj uzrast - zaključuje majka mališana.

Foto: printskrin/društvene mreže

Mašan sa sinom

Mašan Lubarda je za Informer potvrdio da se sa sinom nalazi u Švajcarskoj, kao i da su svi navodi njegove supruge lažni.

- Sve je laž, psihopata i patološki lažov! - kazao je Lubarda i dodao da je njihov sin bolje nego ikad, te da se kako on kaže "vratio zdravom životu".

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je jutros da će Ministarstvo spoljnih poslova pomoći Jeleni Abramović.

- Pomoći ćemo kao Ministarstvo u okviru konzularnih aktivnosti. Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete. Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

NEŠTO ŠTO JE TVOJE NE MOŽEŠ DA OTMEŠ NEGO UZMEŠ I ODVEDEŠ. KADA RAZVOD BUDE GOTOV I ODREDI SE STARATELJSTVO ONDA MOŽE DA SE PRIČA O NAVODNOJ OTMICI.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija