• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.04.2023

15:30

STRUJU ŠTEDI DA HUMANOST VIŠE VREDI: Ostvarite uštedu električne energije u aprilu i osvojite Fiat 500 hibrid i druge vredne nagrade

Mozzart

Društvo

STRUJU ŠTEDI DA HUMANOST VIŠE VREDI: Ostvarite uštedu električne energije u aprilu i osvojite Fiat 500 hibrid i druge vredne nagrade

Podeli vest

Fondacija Mozzart i Ministarstvo rudarstva i energetike stimulišu građane da nastave sa štednjom.

Malim promenama svakodnevnih navika možete uštedeti električnu energiju ali i osvojiti vredne nagrade u okviru takmičenja „Struju štedi da humanost više vredi“ koje je pokrenula Fondacija Mozzart uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike. Ako u aprilu ostvarite uštedu električne energije u svom domaćinstvu od minimum deset odsto u odnosu na aprili 2022. godine i to dokažete slanjem originalnog aprilskog računa za struju, možete osvojiti Fiat 500 hibrid, kompletnu zamenu stolarije, bicikle, štedljive kućne aparate i vaučere za kupovinu sportske opreme.

Učešćem u takmičenju doprinosite i punjenju fonda jer će Fondacija Mozzart za svaki dostavljeni račun izdvojiti sredstva za donaciju solarne elektrane u nekoj od osnovnih škola u Srbiji u nerazvijenim krajevima Srbije.

„Potrošnja energije u Srbiji je četiri puta veća u odnosu na zemlje EU, a dva puta u odnosu na zemlje regiona zbog čega moramo da radimo na sveobuhvatnoj edukaciji stanovništva i podizanju svesti da ne smemo rasipati energiju, jer to stvara velike finansijske troškove i građanima i državi. Pozdravljamo akciju ove Fondacije, kao i svih ostalih relevantnih društvenih aktera u podsticanju stanovništva na racionalnu potrošnju energije, jer je energetska efikasnost “novi izvor energije”. Ministarstvo rudarstva i energetike podržava privatni sektor u društveno odgovornim akcijama“, rekla je ministarka Dubravka Đedović.

Ušteda električne energije tema je o kojoj se govori svuda u svetu, a iako su mere Vlade za racionalnu potrošnju električne energije završene zaključno s tekućim mesecom, Fondacija Mozzart i resorno ministarstvo nastavljaju da stimulišu štednju i zajedničkim snagama doprinose unapređenju životne sredine.

Deo originalnog aprilskog računa za struju koji vam ostane nakon plaćanja, a na kojem su istaknuti vaši podaci i ušteda električne energije, možete slati na adresu Fondacije Mozzart, Takovska 49b, 11000 Beograd, sa naznakom „za Nagradno takmičenje "Struju štedi, da humanost više vredi", do 05. juna 2023.godine. 

Kompletna pravila nagradnog takmičenja istaknuta na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike i na sajtu mozzart.org u kategoriji Fondacija Mozzart.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12