• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

26.10.2022

09:44

BEOGRADSKI ROMI ODUŠEVLJENI NOVIM BRITANSKIM PREMIJEROM! Konačno je jedan od nas uspeo - Riši je naš predsednik!

Reuters, Informer

Društvo

BEOGRADSKI ROMI ODUŠEVLJENI NOVIM BRITANSKIM PREMIJEROM! Konačno je jedan od nas uspeo - Riši je naš predsednik!

Podeli vest

Konačno je jedan naš uspeo u životu! Nek mu je sa srećom, poručili su meštani romskog naselja u beogradskom naselju Karaburma

Evo dočekasmo i da naš Riši postane premijer. Konačno je jedan naš uspeo tako daleko da dogura... Nek mu je sa srećom!, uzvikivali su Romi u Beogradu na vest da je Riši Sunak (42) postao prvi britanski premijer indijskog porekla!

Ekipa Informera obišla je juče jedno romsko naselje u Beogradu u želji da sazna šta pripadnici ovog naroda u Srbiji imaju da poruče novom premijeru Velike Britanije, za koga misle da pripada romskoj nacionalnoj manjini.

Lično ga poznajem

Znam ga, dobar čovek, želim mu sreću. Viđao sam ga na Novom Beogradu
Žitelj Karaburme

 

Slavlje u mali

Vidno raspoloženi meštani romskog naselja u beogradskom naselju Karaburma dočekali su nas sa osmehom na licu, a videvši objektiv naše kamere, pohrlili su da javno iskažu koliko su srećni zbog dolaska Sunaka na čelo ni manje ni više nego britanske vlade.

Nek dođe
da nas časti


Dobro bi bilo da dođe kod nas, da nas poseti i počasti nečim
Andrijana

Odmah na početku velikog naselja ispod Pančevačkog mosta naišli smo na kuću Muhameda Alijevića, srdačnog domaćina koji je slavio punoletstvo sinu. Oduševljen što vidi novinare Informera, pozvao nas je na proslavu, istakavši da postoje dva razloga za slavlje - jedan je rođendan, a drugi dolazak Rišija Sunaka na vlast.

- A što ne bih voleo da se pojavi novi premijer koji će stvarno da misli o Romima i koji će da nas podržava. Vlada se menja nabolje, ne vidim problem da i on radi najbolje što ume. Srećan sam što je baš on došao na vlast. Ja bih mu poželeo svu sreću, nema razloga da mu ne poželim sreću i samo bih mu poručio da ćemo glasati za njega ako sve bude kako treba - kazao je zadovoljno domaćin Muhamed, koji se ljubazno zahvalio našoj ekipi na poseti, ali očigledno nije baš najbolje razumeo da je Indijac došao na mesto premijera Velike Britanije, a ne Srbije.

Njegov komšija, baš kao i Muhamed, nije baš najbolje shvatio da se sve zbiva u Britaniji, pa se odmah nadovezao na priču i rekao da on čak poznaje premijera Sunaka, kojeg je, kako kaže, viđao na Novom Beogradu.

- Znam ga, dobar čovek, želim mu sreću. Viđao sam ga na Novom Beogradu. Uvek bih ga prepoznao. Imam i njegov telefon i poruke koje smo razmenjivali - poručio je stanovnik mahale ispod Pančevca koji je želeo da ostane anoniman.

'Biće i nama bolje'

Da je ekipa Informera u njihovom naselju brzo se pročulo, pa su Andrijana i Gorica došle do nas u želji da iskažu zadovoljstvo zbog britanskog premijera. Uglas kažu da Sunakovim dolaskom može biti samo bolje za romsku naciju.

- Nije nam poznat, ali želimo mu da napreduje, da i nama bude bolje. Dobro bi bilo da dođe kod nas, da nas poseti, počasti nečim... Dobro je što je jedan naš Rom uspeo u životu. Ako mi već nismo, bar jedan od nas da uspe! Nek mu je sa srećom - kazale su naše sagovornice, kojima je ipak, kada su videle fotografije koje smo im pokazali, bilo jasno da nije reč o domaćim političkim zbivanjima.

Foto: Informer

Andrijana i Gorica iz romskog naselja veruje da će njihovoj naciji biti bolje dolaskom Rišija Sunaka na vlast u Britaniji


U razgovoru sa ostalim meštanima naselja koji nisu želeli javno da se predstave, saznali smo da se ovde slavilo otkad su čuli za Rišija Sunaka, verujući da je on jedan od njih i da će poboljšati položaj romskih nacionalnih manjina.

Ipak, ima i onih koji su kazali da prvo čekaju da vide rezultate rada britanskog premijera pa tek onda da komentarišu. Bilo kako bilo, Romi su još jednom pokazali da je njihovo srce veliko i da se bez zadrške raduju tuđem uspehu.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lila

pre 1 godinu

Beogradski Romi veze sa mozgom nemaju. Riši ,britanski premijer je poreklom Indijac,nikakve veze sa Romima nema,i kraljevskog je porekla. Beogradski Romi ne brukajte se.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija