• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2022

12:33

KLINIKA "BALANS MEDIKA" NIJE IMALA LICENCU

Informer

Društvo

KLINIKA "BALANS MEDIKA" NIJE IMALA LICENCU

Podeli vest

Privatna klinika "Balans medika", u kojoj je posle tretmana kod kiropraktičara, muškarac ostao nepokretan, a kasnije preminuo od posledica nameštanja prvog kičmenog pršljena, nije imala licencu Ministarstva zdravlja, saznaje Tanjug u tom Ministarstvu

Centar za alternativnu medicinu "Balans medika" radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je, kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen ulaz u prostorije privatne klinike.

Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija prikuplja na tom institutu.

Muškarac M.Ð. (58), je 24. marta, nakon tretmana kod kiropraktičara u klinici "Balans medika", prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, gde je kasnije preminuo.

On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa"), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega preminuo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za obdukciju, nakon čega će proceniti da li ima elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a kako moze klinika da radi ako nema licvencu sta radi inspekcija ,jel nije zbog one kozmeticarke krenula inspekcija da pretresa klinike ,koje tu primio pare da pusti takvu stoku da radi,koji su to inspektori dozvolili

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija