• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/N1

08.12.2021

14:12

Bajić demantovao Baljka: Suzana Vasiljević je bila jedan od naših predloga za Savet FDU!

Društvo

Bajić demantovao Baljka: Suzana Vasiljević je bila jedan od naših predloga za Savet FDU!

Podeli vest

Reditelj Darko Bajić demantovao je u izjavi za televiziju N1, tvrdnju kolege Janka Baljka da je savetnicu za medije predsednika Srbije, Suzanu Vaseljević, za članstvo u Savetu Fakulteta dramskih umetnosti predložila Vlada Srbije...

 

- Ja sam mogao da predvidim ovaj scenario, zbog protesta i demokratske javnosti koja je ustala, sve se ubrzava, a vlast niša ne prepušta slučaju i taj mali Savet FDU njima postaje zanimljiv - rekao je Baljak, koji je najavio ostavku na članstvo u svim telima u kojima je angažovan kao profesor FDU, zbog, kako je rekao, odluke Vlade Srbije da Suzanu Vasiljević postavi za člana Saveta tog fakulteta.

Na drugoj strani, njegov kolega Darko Bajić je objasnio da je FDU imao problem jer je Savet bio okrnjen i da zato nije mogao da se izabere dekan šest godina, jer je, kako kaže, moglo da se manipuliše.

- Isto se dogodilo u Rektoratu umetnosti, jedna manjina je ograničavala mogućnost izbora. Manjina vlada većinom. 11 je kvorum, dovoljno je pet da glasa protiv i većina da izgubi. Diktatura manjine. Da bi to rešili pričali smo da bi bilo dobro da se dopuni onim članovima koje Vlada predloži. Rekao sam hajde mi da preložimo ko bi mogao da nam pomogne, da Vlada ne razmišlja. Da li smo mogućnost dekanu da sam pronađe, imali smo širi izbor predloga u kome su bili alumni ili oni koji mogu da pomognu. Bilo je desetrak predloga, bila je i Suzana Vasiljević, neki od naših bivših studenata su odbili jer nisu mogli da stignu - rekao je Bajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija