• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2020

13:27

POČELA DEČJA NEDELJA! Podeljena sreća dva puta je veća

Društvo

POČELA DEČJA NEDELJA! Podeljena sreća dva puta je veća

Podeli vest

Tradicionalna "Dečija nedelja" pod sloganom "Podeljena sreca dva puta je veća" danas je svečano otvorena i trajaće do 11. oktobra, a ove godine je u znaku međugeneracijske solidarnosti i prijateljstva, koje su u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa važnije više nego ikada ranije

 

Svaki dan tokom Dečije nedelje biće posvećen različitim aktivnostima, sportskim, obrazovnim, a deca će učiti i o značaju zaštite životne, socijalnoj inkluziji...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević naglasio je da je ova nedelja posvećena samo deci i apelovao na roditelje da u ovih sedam dana pruže deci sve što od njih traze, ali i da razmisle koliko brzo prolazi period njihovog odrastanja, a da malo vremena provedu u zagrljaju svojih roditelja.

On je podsetio da je Vlad Srbije proglasila 2020. godinom saradnje i solidarnosti.

Zamenica direktorke Unicefa u Srbiji Joši Ečeveri Burkhard kaže da je Dečija nedelja jedna od najstarijih manifestacija posvećena deci u zemlji. 

"Međugeneracijska solidarnost i prijateljstvo važniji su više nego ikada u vreme ove krize, krize bez presedana, izazvane virusom korona, te je zato sustinski važno da se u ovom periodu okupe mlađe i starije generacije da budu zajedno", poručila je Burkhard.

Ona je istakla da su u vreme pandemije posebno ugroženi stari, žene i deca koji žive u siromašnim porodicama i romskim naseljima, izbegličkim i migrantskim centrima. 

Goran Rojević, iz humanitarne organizacije "Dečije srce", koja 20 godina pomaže deci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama, ističe da je u godini solidarnosti važno pokazati da su deca nešto za šta treba živeti.

"Dečja nedelja svima treba da pokaže da nijedno dete u Srbiji nije samo, zaboravljeno i tužno što nema ko da mu se posveti", poručio je Rojević i pozvao sve da se pridruže da budu deo tima "Dečje srce".

Kako je najavio, u toku manifestacije deca će imati priliku da se druže sa sportistima Crvene Zvezde i Partizana.

''''Oni će pokazati da nisu neprijatelji, već rivali koji se mogu družiti, te da uvek treba da postoji ljubav i solidarnost", rekao je Rojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12