• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.04.2024

17:59

Rat koji vodi Izrael mora da eskalira! Namerno se trude da uvuku Iran u sukob, a onda se uključuju i Rusija i Kina! Sledi pakao? (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Rat koji vodi Izrael mora da eskalira! Namerno se trude da uvuku Iran u sukob, a onda se uključuju i Rusija i Kina! Sledi pakao? (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info dana" bio je Aleksandar Pavić, politikolog i član pokreta Mi, snaga naroda. On je govorio o ratu u Gazi i njegovom uticaju na čitav svet. Uživo u program putem vajber poziva uključio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je govorio o krajnjim ciljevima rata u Gazi, a to je da se Iran uvuče u ovaj sukob.

Politikolog Aleksandar Pavić iz pokreta Mi, snaga naroda istakao je na samom početku da ovaj rat mora da se sagleda mnogo šire.

-Ovo nije samo sukob islama i Izraela. Ovo nije borba za neke gasovode. Ima ovo komponenta koje se tiču celog sveta. Netanjahu često koristi biblijski rečnik u svojim obraćanjima. Ovo je mnogo više od politike. Ovo je eshatologija. Neki kažu da prvo treba da se obnovi hram, pa će onda doći mesija. Kad dođe mesija, on će da uspostavi Izrael. Izrael će biti svetslost nacijama. To nisu stvari koje smeju da se zanemare čak i ako ne verujete. Morate da znate šta su motivacije- rekao je Aleksandar Pavić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Pavić

On je govorio da je Iran namerno izazvan da uđe u sukob sa Izraelom.

-Ispada da će Iran sada ničim izazvan da napadne Izrael. Izrael je bombardovao iransko diplomatsko predstavništvo, konzularni kompleks u Damasku. Po Bečkoj konvenicji, to je deo suverene teritorije Irana, kao što je ambasada bilo koje zemlje. Napad na ambasadu je napad na tu zemlju. To je bila svesna provokacija. Znali su da moraju da odgovore na to inače bi Iran izgubio obraz. Malo posle upada Hamasa u južni Izrael mi smo znali da će ovaj rat da eskalira. Iran je glavni cilj. Sve ide ka tome da se Iran izazove. Ispada da će jadni Izrael biti napadnut od Irana, i znači da Amerika mora da skoči u pomoć. Ovo su sve preduslovi za globalni sukob. Ako se desi napad na Iran, ni Rusija ni Kina ne mogu da stoje po strani. Kada nu Njujork tajmsu namerno pustite tekst da CIA rukovodi ratom u Ukrajini još 2014, onda ne treba imati sumnje da oni ratuju. Ipak, Iran se čuva eskalacije- rekao je Pavić.

Portparol Hamasa rekao je da se 7. oktobar desio zbog uvoza pet crvenih junica. Crvene junice za Izrael znače spremanje rata. Te junice uzgajao je specijalno farmer iz Teksasa koji je evangelista.

-Ljudi koji veruju vrlo ozbiljno shvataju verovanja drugih. Vi morate da znate šta motiviše druge. Da nismo zaboravili šta je Vatikan radio vekovima, možda bi manje stradali od njih. Oni isto hoće da što pre dođe izraelski mesija. Desetine miliona evangelista želi da izbije rat u Izraelu kako bi što pre nastupio drugi dolazak Hrista. Evangelisti Izraelu pomažu da zadrže pomoć Amerike koja je njima neophodna. Jedan telefonski poziv iz Amerike mogao bi da zaustavi ovaj rat, ali njega nema. Amerika je postala satelit Izraela- rekao je Pavić.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da zapadna propaganda sve manje ostavlja prostora Iranu da ne reaguje.

Foto: Informer printscreen

Dževad Galijašević

-Iran se gura u sukob u kome može da uradi mnogo, ali će biti razoren. Cilj i jeste razaranje Irana kao što su razorili Srbiju i Crnu Goru. Izrael ima 180.000 vojnika i oni se pate sa šakom terorističkog jada u Gazi, a imaju pomoć Američkih i Britanskih specijalaca koji tamo ratuju za njih. Iran je apsolutno dominantan po svim parametrima u odnosu na Izrael, osim u jednom, a to je podrška SAD-a. U tom smislu ja se nadam da se Iran ne upeca na sve ovo i da se sa teritorije Irana ne desi napad na američku bazu u Izraelu. To će biti iracionalan čin. Iran je jedina zemlja koja je spremna da stane uz Rusiju i zato je smetnja- rekao je Galijašević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!
Nije bez osnova

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!

Možda ste čuli da je umiranje ilegalno na norveškom arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu . Prema ovoj popularnoj tvrdnji , tela se ne raspadaju zbog permafrosta, što predstavlja biološki rizik za buduće generacije. Međutim, ovo je samo urbani mit . Ipak, ta zabluda postavlja zanimljivo pitanje: da li postoji bilo gde na Zemlji gde je zapravo ilegalno umreti? Kratak odgovor je "otprilike".

16.05.2024

19:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija