• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2024

13:06

Ivica Dačić: Vrlo mi je neprijatno i stidim se u njihovo ime! Specijalni gost ""Info dana" bio je ministar spoljnih poslova Srbije! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Ivica Dačić: Vrlo mi je neprijatno i stidim se u njihovo ime! Specijalni gost ""Info dana" bio je ministar spoljnih poslova Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" bio je ministar spoljnih polsova Ivica Dačić koji je komentarisao jučerašnja dešavanja u Skupštini Srbije i haos koji je napravila opozicija na konstitutivnoj sednici.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da i pored svoje dugogodišnje političke karijere nikada nije video ovakvu scenu, ovakvu atmosfreru i ovakvu bruku!

Foto: Masha Bandjur

Ivica Dačić

-Vrlo mi je neprijatno i stidim se u njhovo ime. Imamo jednu ovakvu vrstu necivilizovanog ponašanja: nošenje raznih urvedljivih transparenata, dranja, psovanja, zvižduka... Parlament bi trebalo da bude ogledalo društva. Opozticija treba da ubedi nekoga da je bolja. Koga su ubedili i šta su ubedili? Mislim da su postigli sasvim suprotnu stvar. Ovde nije stvar o šteti koju su naneli sebi, već o šteti koju su doneli svojoj zemlji i svom narodu. Vi ste na neki način predstavnici naroda i narodne volje. Ako se ovako ponašate prema zastavi, državi i himni, čemu sve to vodi? To je pokazatelj da tu nema nikakvog političkog kapaciteta. Srbija se nalazi pod baražnom vatrom.Imamo pitanje Kosova i Metohije, imamo pitanje EU, potom Evropski parlament i rezolucija koju pripremaju... Imate takvu baražnu vatru, a niko nije pomenuo te teme i ta pitanja- rekao je Ivica Dačić.

On je istakao različitost sama za sebe nije loša i da je u redu da ljudi imaju podeljena mišljenja.

-Nije pitanje toga da li neko ima različito političko mišljenje. Ovde je reč o tome da oni uopšte ne žele da imaju takvu vrstu različitosti. Predstavlja se da je apsolutna manjina važnija od većeg dela građanstva. To zaista vodi ne samo do podela, već i do sukoba. To ne postoji u političkom životu parlamentarnih demokratija. Veoma je retka situacija da dolazi do ovakve opstrukcije u radu Parlamenta. I u Americi su postojale opstrukcije, ali oni su tamo čitali telefonski imenik da bi onemogućili da se nešto izglasa. To je uredu. Ovo je nešto sasvim drugo. U Parlamentu se svašta dešavalo, ali nije bilo ovakvih stvari. Šta je ovde suština? Da Parlament uopšte ne radi?- rekao je Ivica Dačić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija