• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

12:40

Indi Aradinović i Dejan Milićević preneli svoja iskustva sa operacije želuca! Dadesetogodišnja devojka umrla nakon takve operacije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Indi Aradinović i Dejan Milićević preneli svoja iskustva sa operacije želuca! Dadesetogodišnja devojka umrla nakon takve operacije! (VIDEO)

Podeli vest

O operaciji smanjenja želuca sve češće se govori u javnosti, a razlog sa to su nažalost ozbiljne komplikacije. O problemima sa kojima se susreću pacijenti nakon ove operacije u "Info danu" govorili su pevačica Indira Aradinović, modni fotograf Dejan Milićević i opšti hirurg Dejan Stepić.

Da ove operacije mogu dovesti do smrti, pokazalo se u slučaju dvadesetogodišnje devojke iz Velike Britanije koja je preminula u Beogradu nakon što je avion, kojim se vraćala u domovinu nakon operacije želuca u Turskoj, hitno sleteo na naš aerodrom jer je pacijetkinji pozlilo. Šta je sve potrebno znati o ovoj vrsti procedure i zašto se javljaju komplikacije i mogu li se one sprečiti?

Modni fotograf Dejan Milićević smatra da mediji previše zastrašuju ljude ovom operacijom.

Foto: Tanja Andric

Dejan Milićević

-Meni je jako žao što je Indi imala komplikacije. Ja nisam. Pet dana nakon operacija ja sam slikao u svom studiju. Sve zavisi od osobe do osobe. Nije to uopšte toliko strašno ukoliko se naprave dobre pripreme i da se utvrdi da li ste vi perfektan kandidat. Vi morate da odete i kod psihologa na konsultacije. Moraju da se konsultuju i feng šui majstori i astrolozi. Sve koje sam ja konsultovao rekli su da je upravo sad pravo vreme. Ta žena je bila operisana u Turskoj. Operacija je urađena perfektno, a tanko crevo joj je bilo zakačeno i ona je umrla od sepse. Ta žena je sve radila u vreme retrogradnom Merkura. U Turskoj je napravljen komercijalizam svega. Tamo se ljudi operišu od svega posle dva dana- rekao je Dejan Milićević.

Pevačica Indira Aradinović istakla je da ne reaguje svačiji organizam isto.

Foto: Tanja Andric

Indira Aradinović

-Čula sam da svaka peta osoba premine od takve operacije. Doktor koji je mene operisao i ja smo izgubili svaki kontakt nakon mog alarmantnog spašavanja života. Bitno je da sam ja spašena. Ja sam bila inicijator da se operišem. Mislim da me je Bog spasio. Operacija želuca nije ni malo naivna i vrlo je zahtevna. Jedan veliki promašaj hirurga je bio taj da se posle takve vrste intervencije pacijentkinja ide kući i ulazi u avion. Mene i Dejana operisao je isti hirurg. Ima raznih hirurga i raznih mišljenja. Ja sam imala upalu pankreasa i slezina mi je prokrvarila. Moja sreća u nesreći je da sam to uradila u svojoj državi među svojim ljudima. Danas je važno gde se operišete i kod koga. Priprema je najvažnija- rekla je Indira Aradinović.

Opšti hirurg Dejan Stepčević istakao je da je hirurgija operacije želuca relativno standardna metoda i da to nije ništa novo.

Foto: Informer

Dejan Stepčević

-Postoje različite vrste hirurških procedura. Svaka procedura ima svoje komplikacije. To se mora shvatiti. Sa druge strane, potrebna je ozbiljna priprema. Medicinska struka je preporučila ispitivanja za buduće stanje pacijenta: psiholog, dijabetolog, endokrinolog i mnogi drugi. Posle jednog timskog rada na svakom pacijentu pojedinačno pristupa se operaciji. Najmlađi pacijent koga smo mi radili imao je petnaest godina- rekao je hirurg Dejan Stepčević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!
Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!

Danas se održala jedna od najvećih borbi za pravdu srpskog naroda. U 16 časova održano je glasanje na Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici čiji su glavni predlagači Ruanda i Nemačka. Sramna rezolucija je usvojena, ali sa mnogo manjim brojem glasova "za" od onog koji su njeni sponzori očekivali. Brojni gosti Informer TV tokom čitavog dana govorili su na ovu temu u specijalnoj emisiji.

23.05.2024

12:21 >> 22:58

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija