• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

10:01

Ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji je pravno neutemeljeno! Priština neprestano ugrožava sve što je srpsko! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji je pravno neutemeljeno! Priština neprestano ugrožava sve što je srpsko! (VIDEO)

Podeli vest

Izvestilac Evropskog parlamenta Viola fon Kramon izjavila je da ne postoji politička volja Prištine da se sprovede odluka tzv. Ustavnog suda o manastiru Dečani. O mnogobrojnim incidentima na Kosovu i Metohiji razgovarali smo u "Info jutru" sa Nemanjom Starovićem, državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane.

Eparhija raško-prizrenska ocenjuje da najnoviji slučaj "preuzimanja" ostataka manastira  Bogorodice Hvostanske predstavlja otvoreni akt represije prištinskih centralnih vlasti.

Takozvana kosovska policija pre dva dana je obavila pretres magacina u vlasništvu Dragana Nedeljkovića, oca ubijenog Stefana Nedeljkovića. Ovo su samo poslednji u nizu incidenata koji su obeležili život Srba u južnoj pokrajini. 

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović smatra da je ovo perfidna igra gde Kurti naizgled prihvata predloge Evrope, a sa druge strane, izvan dijaloga zagorčava život Srbma na Kosovu i Metohiji.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nemanja Starović

-On zabranjuje promet robe iz centralne Srbije, a na kraju zabranjuje promet dinara na KiM što je potpuno neopravdano. Radi se o jednostranoj meri privremenih institucija pri čemu nemaju ugovor sa Evropskom centralnom bankom. Dolazimo do apsurda. Oni koji nemaju regulisan promet evrom uvode evro i isključuju dinar. Jedino utešno su reči iz Stejt Departmenta koje su uputile Prištini predlog da preispita tu odluku. Niko više ne može da bude iznenađen. Kurti ima jasno uočljiv cilj da Srba na KiM više nema. Imamo ljude poput Denisa Mekšejna koji je pre nekoliko meseci izneo predlog da, pošto Srbi ne mogu da nađu rešenje sa albanskim narodom, onda treba razmišljati o relokaciji. To znači da iz Londona dolazi predlog o etničkom čišćenju!- rekao je Nemanja Starović. 

On se osvrnuo i na uništavanje srpske kulture na tlu Kosova i Metohije.

-Mi sada vidimo na delu da se sistematski radi istorijska similacija. Tu bi se uklonili tragovi vekovnog postojanja Srba na prostoru KiM. Zato imamo i uništenje grobalja srpskog naroda. Pravoslavni hramovi se preimenuju u rimokatoličke. Naravno da je to nešto što predstavlja važnu tačku na diplomatskom frontu. Prošlo je više od godinu dana od kako su srpski dečaci upucani na Badnje veče. Čovek koji je pucao u dete je najpre stavljen u kućni pritvor, a onda mu je i ta mera ukinuta. On je pucao u dete i šeta slobodan nekoliko meseci kasnije- rekao je Nemanja Starović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Informer nastavlja raskrinkavanje "fantomskih birača"! Marko Blažić: Đilas povlači poteze očajnika! (VIDEO)
Live TV

Informer nastavlja raskrinkavanje "fantomskih birača"! Marko Blažić: Đilas povlači poteze očajnika! (VIDEO)

Dragan Đilas naveo je preko 20 adresa za koje tvrdi da se na njima nalaze fantomski birači. Redakcija "Informera" obišla je dve trećine tih adresa i utvrdila da su njegove pretpostavke bez osnove i apsolutno lažne. O lažima koje već danima unazad raskrinkavamo u "Info jutru" razgovarali smo sa Ivanom Vučićević, glavnim i odgovornim urednikom Studija B i Markom Blažićem iz Centra za društvenu stabilnost.

24.01.2024

09:03

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija