• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

18:37

Orban brutalno zaljuljao temelje EU: Mađarska se žestoko odupire kolonizaciji i okupaciji Starog kontinenta! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Orban brutalno zaljuljao temelje EU: Mađarska se žestoko odupire kolonizaciji i okupaciji Starog kontinenta! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info danu govorili smo o Viktoru Orbanu i njegovim naporima da se Mađarska odupre uticaju EU , a gosti su bili Nikola Vrzić, glavni urednik RT, novinar IN4S Igor Damjanović i ekonomista mr Nebojša Berak.

Magistar ekonomista Nebojša Berak dodaje da veliki problem Orban predstavlja za Evropsku uniju, ali da se dosta zemalja se probudilo i da to smeta kolonizatorima Evrope.

Orban je njihov problem zato što zastupa tradicionalne vrednosti i usprostavlja se Zapadu i Soroševom načinu delovanja, od ekonomije do obrazovanja. Veliki problem Orban predstavlja za Evropsku uniju, ali dosta zemalja se probudilo i to smeta kolonizatorima Evrope. Evropa je veoma kolonizovana, a okupacione zone su u Nemačkoj i Italiji, jer imaju svoje baze po EU - tvrdio je Berak.

Foto: Masha Bandjur

Nebojša Berak

 

Nikola Vrzić glavni urednik RT ističe da je Evropi zadato da održava režim u Kijevu na veštačkom disanju i želi da ukloni prepreke, kao što je Orban, kao i da se Mađarska i Slovačka odupiru EU.

- Zaoštrena situacija u Ukrajini i gubitak NATO-a u Ukrajini, dovodi do toga da Orbanu žele da ukinu pravo glasa u Ervopskom parlamentu, kao i predsedniku Slovačke. Evropi je zadato da održava režim u Kijevu na veštačkom disanju i želi da sve prepreke, kao što je Orban ukloni, što pre. Američka vlada itekako utiče na države Evrope i smeta im kada se neka država pobuni protiv njihovog delovanja, kao što su Mađarska i Slovačka- kazao je Vrzić.

Foto: Masha Bandjur

Igor Damjanović i Nikola Vrzić

 

Novinar IN4S Igor Damjanović kaže da Mađarska je jedina zemlja EU koja je otišla u Kremlj na razgovore sa Putiom i da Orban ima većinsku podršku u Mađarskoj i zato ne brine za moguće probleme sa EU.

- Mađarska je jedina zemlja EU koja je otišla u Kremlj na razgovore sa Putiom. Orban ima većinsku podršku u Mađarskoj i zato ne brine za moguće probleme, ako dođe do sukloba sa Evropskom unijom. Soroš je učestvovao u progonu Jevreja u Mađarskoj pred sam kraj rata, a mađarska vlada je zabranila njegovo delovanje u Mađarskoj - rekao je Damjanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12