• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

22:10

Evropa skida američke okove?! Protesti u Nemačkoj biće okidač za buđenje Starog kontinenta! (VIDEO)

Informer TV

Live TV

Evropa skida američke okove?! Protesti u Nemačkoj biće okidač za buđenje Starog kontinenta! (VIDEO)

Podeli vest

Nova Tema dana bili su veliki protesti u Nemačkoj i uticaj krize u toj zemlji na ostatak sveta, a gosti koji su razgovarali o svemu tome bili su ekonomisti Goran Puzić i Nemanja Antić.

Ekonomista Nemanja Antić navodi da Nemačka ima tri ogromna problema koji su proizveli proteste.

- Ovi protesti su kap koja je prelila času mnogih problema koji se dešavaju poslednjih 30 godina. Nemačku uzdrmavaju tri velika problema. Prvi problem su ogromni prilivi migranata, drugi problem američka agenda koju je SAD nametnula i treći problem je finansiranje rata u Ukrajini - rekao je Antić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nemanja Antić

 

Naš sagovornik dodaje i da SAD drži Nemačku kao koloniju, kao i da kriza može da se odrazi i na druge zemlje.

- Amerikanci drže Nemačku kao koloniju koja im drži stožer zvani Evropska Unija. Bajden je sakrio ime zelene agende i rekao narodu da se to zove "Akt o sprečavanju inflacije", da ne bi uzburkao javnost. Nemačke banke su dominantne, ali ako se dešava kriza tamo, to će se odraziti na sve zemlje koje posluju sa tom zemljom - objasnio je Antić.

Profesor Goran Puzić tvrdi da nemačka ekonomija ne može da izdrži američku agendu, kao i da ne bi bilo toliko problema da nisu okrenuli Rusiji leđa.

- Nemačka ekonomija je veoma kompleksna i ne može da izdrži nemačku zelenu agendu koja im je nametnuta. Ujedinjenje Nemačke je donelo dobro, ali je donelo i nešto loše. Smatram da su ovi protesti određenih krugova u Nemačkoj, uvod u Četvrti Rajh. Nemci su okrenuli leđa energetskom savezniku Rusiji, a da to nisu uradili ne bi bili u ovako ogromnom problemu i ova kriza može da se odrazi na druge zemlje - kazao je Puzić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Goran Puzić

 

Prema rečima našeg gosta moguće je da se ekonomska kriza raširi po celoj Evropi i da su mogući protesti u mnogim zemljama.

- Moguće je prelivanje krize na druge zemlje, kao što su Francuska i Holandija. Slobodoljubivi svet se polako budi i protesti su mogući u mnogim evropskim zemljama. Ekonomski problemi, vuku dalje i političke probleme. Evropi definitivno preti ekonomska kriza, zbog rušenja postojećeg svetskog poretka, a sve je počelo početkom devedesetih godina - zaključio je Puzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija