• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.01.2024

13:39

Nije mu jasno! Vicekancelar Nemačke: Ne razumem optužbe za genocid protiv Izraela!

Reuters

Vesti

Nije mu jasno! Vicekancelar Nemačke: Ne razumem optužbe za genocid protiv Izraela!

Podeli vest

Nemački ministar ekonomije i vicekancelar Robert Habek rekao je danas u izraelskom gradu Sderotu da ne može da razume tužbu za genocid koju je zbog izraelskih vojnih operacija u Pojasu Gaze Južna Afrika podnela protiv Izraela.


Habek je istakao da oseća empatiju prema ljudima koji pate u Pojasu Gaze i gube porodice i decu "kao rezultat ovog užasnog sukoba", preneo je nemački Frankfurter Algemajne Cajtung. On je dodao, međutim, da Izrael ne može da nastavi sa vojnim akcijama, kao do sada.

- Ali, genocid je nešto drugo, to je namerna želja da se zbrišu etničke grupe ili verske zajednice, to je namerno istrebljenje - rekao je Habek.

Izraelski grad Sderot, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od pojasa Gaze, bio je jedno od mesta koje se 7. oktobra našlo na udaru ekstremista Hamasa.

Južna Afrika navela je danas na otvaranju ročišta pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Hagu, a povodom tužbe te zemlje protiv Izraela na navodni genocid u Pojasu Gaze, da Izrael podvrgava palestinski narod aparthejdu i genocidu.

Južna Afrika tvrdi da je Izrael prekršio član dva Konvencije Ujedinjenih nacija o genocidu iz 1948. godine, čineći akte koji potpadaju pod definiciju genocida, preneo je Rojters.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija