• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

12:23

Ozbiljno povećanje broja mladih sa smetnjama u razvoju! Ovo je priča čoveka koji čini čuda za bolesnu decu (VIDEO)

Informer

Live TV

Ozbiljno povećanje broja mladih sa smetnjama u razvoju! Ovo je priča čoveka koji čini čuda za bolesnu decu (VIDEO)

Podeli vest

O invaliditetu kod dece i osobama sa smetnjama u razvoju, pričao je u Info danu defektolog Boris Pozder, koji radi sa najmlađim pacijentima.

Defektolog Boris Pozder kaže da se statistika pogoršala, jer se rodi jedno dete sa mentalnim smetnjama u 57 zdravih, a da je taj broj 2000. godine bio jedno na 10.000 dece.

- Završio sam fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i naučio sam da je deci sa smetnjama u razvoju najpotrebnija pomoć. Ja nemam nikoga u porodici ko ima mentalne smetnje, ali su me iskustva iz okoline navela da danas radim sa decom i da im pomažem na sve načine. Za 20 godina se veoma povećao problem dece ometene u razvoju, jer statistika kaže da se rodi jedno dete sa mentalnim smetnjama u 57 zdravih, a taj broj je 2000. godine bio jedno na 10.000 - rekao je Pozder.

Foto: Zoran Sinko

Boris Pozder

 

Prema isticanjima našeg sagovornika rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju je veoma zahtevan.

- Rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju je veoma zahtevno, jer vi morate da znate sve informacije i opasnosti sa kojima može ta osoba da se susretne. Kada sam trenirao karate, sa mnom je trenirao i jedan dečak koji je imao smetnje u razvoju i on je jedan od razloga što danas pomažem ljudima sa tim problemima - zaključio je Pozder.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija