• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /S. S.

14.04.2024

17:00

Kristofere, Srbine! Došao je pre osam godina iz Lozane u Miloševo! I ne vraća se!

S. S.

Vesti

Kristofere, Srbine! Došao je pre osam godina iz Lozane u Miloševo! I ne vraća se!

Podeli vest

Kristofer Taton je iz Lozane došao sa prijateljem u Srbiju pre osam godina da "pokrene biznis". Biznis je, na žalost propao, ali je Kris, kako ga ovde zovu, ostao. Kaže, “zauvek”!

Srpski govori više nego solidno. I sebe smatra Srbinom.

- Srbija je raj, a Miloševo njegov najlepši deo. Morava dok teče… peva. Bog je ovde pokazao sav svoj umetnički talenat. Ljudi su dobri i na svoj način zeznuti, žene prelepe, rakija bliska savršenstvu - kaže Švajcarac koji na rubu pomoravskog sela Miloševo uspeva i da gaji konje.

- Konji su moja velika ljubav. S tim se čovek jednostavno rodi. Ovde smo na neki način skoro pa u divljini i živimo životom koji je naslonjen isključivo na prirodu i bezgranične resurse koja ona daje. Tek kada se čovek prepusti prirodi i kad udahne ovaj vazduh i posluša ovu tišinu, sazna kako su gradovi zapravo ne baš tako dobra mesta - priča. 

 

Kris prevodi na više jezika. To mu je izvor prihoda ali je objavio i par kriminalističkih romana. Trenutno mu je u poseti majka, vremešna dama iz Lozane koja se u početku nije slagala sa sinovljevom odlukom da ostane u Srbiji.

Danas, međutim, nema ništa protiv i rado dolazi, ali je bila umorna od puta i nije želela pred kamere. Četrdesetosmogodišnji zaljubljenik u Srbiju kaže i da je ovde upoznao Boga.

- Postao sam pravoslavac. Još se nisam zvanično krstio i nemam slavu ali ću u dogovoru sa sveštenikom narednih dana da obavim i taj posao. Pravoslavlje je moja vera, moj život i jedina istina. Lepota i dubina vere je upravo u tome. Čuješ, vidiš, osetiš… Lako se postaje Srbin. Danas mi se čini sasvim normalnim da čovek poželi da bude Srbin i pravoslavac - završava svoju priču Kris.

- Dođite dogodine, verovatno ću tada imati da vam poklonim po flašu rakije, kao pravi domaćin. Još nemam svoje šljive, ali radim na tome- govori i maše prekriven prašinom seoskog puta koju smo podigli točkovima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set