• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.B.

20.01.2024

07:20

Aleksandra je zbog ljubavi iz Paraćina otišla u Englesku! Njeni utisci sa Ostrva će vas šokirati! Ne dao Bog da se razbolite!

Privatna arhiva

Vesti

Aleksandra je zbog ljubavi iz Paraćina otišla u Englesku! Njeni utisci sa Ostrva će vas šokirati! Ne dao Bog da se razbolite!

Podeli vest

Aleksandra Paunović Buzaš (49) iz Paraćina bila je godinama prepoznatljivo lice lokalnog Crvenog krsta. Kome god je bila potrebna pomoć slobodno je mogao njoj da se obrati...

Samohrana majka dvoje dece, 17 godina je provela radeći u ovoj organizaciji, delila sa drugima i muku i tugu i radost, živela za posao...A onda se i njoj desilo da joj se na poslu "rodila" ljubav. Kao na filmu!  

Aleksandra se jesenas preselila u Englesku. Sa svojim mužem Mihaljom, živi u predgrađu Londona, a otuda preko društvenih mreža održava svakodnevnu vezu s rodnim Paraćinom. Baš tim putem su se i njih dvoje upoznali. 

- Mihalj Buzaš, moj suprug, pratio je zvaničnu Fejsbuk-stranicu paraćinskog Crvenog krsta. Često je neke objave lajkovao i komentarisao. Tako smo uspostavili kontakt. Ostalo se odvijalo lako i brzo, samo od sebe. Venčali smo se ovde, u Paraćinu 15 jula 2021. godine - otkriva nam Aleksandra i smejući se dodaje da ne preporučuje mladima da traže ljubav "preko žice".

 

Foto: Privatna arhiva

Aleksandra i Mihalj

 

- Mene je ljubav našla! Ne znam kako to drugima izgleda, ali je sve krenulo od posla, pa prijateljstvo, pa posvećenost, pažnja a onda i upoznavanje uživo - opisuje Aleksandra svoj emotivni put koji je krunisan brakom. 

U novom domu, u predgrađu Londona živi od oktobra prošle godine. 

- Najvažnije mi je da su se moja deca složila i da sam ja bila spremna za nov život. Sin ima 25 godina, a ćerka želi da završi srednju školu u Paraćinu. Mihalj je poreklom Mađar pa smo oboje, da kažem dođoši na Ostrvu, a ono što me je najviše iznenadilo jeste to kako Englezi žive i rade polako, nema stresa, sve natenane - prenosi nam utiske. 

Foto: Privatna arhiva

U crkvi Svetog Save u Londonu

 

Uskoro bi trebalo da počne da radi u jednom biznis centru, a u crkvi Svetog Save u Londonu već je pronašla prijatelje, zemljake. 

- Čovek ma gde bio treba da zna da i tu, negde, ima ljudi koji su iz njegovog kraja. Redovno odlazim u crkvu. Malo mi ta usporenost smeta pa mi se čini da sam najglasnija i najbrža u celom Londonu! Ali, ne dao vam Bog da se razbolite! To je strašno! Da dobijete termin za pregled? Pa to je ravno dobitku na lutrji! Tako da znate - priča Aleksandra.

- Odeš kod lekara jer imaš napad astme, a oni te pošalju kući i kažu da zoveš hitnu! Volite naše lekare i zdravstvene radnike, ne znamo šta imamo dok nemamo - opisala je u jednoj od objava a onda i dodala da se ne bi iznenadila kad bi dobila "uputstvo kako da se sami operišete u kućnim uslovima"?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set