• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

03.12.2023

07:59

Beograd oborio rekord za decembar! Evo gde je juče izmerena najviša temperatura u Srbiji!

Shuterstock

Vesti

Beograd oborio rekord za decembar! Evo gde je juče izmerena najviša temperatura u Srbiji!

Podeli vest

Prva dana decembra donela su Beogradu i Srbiji prave prolećne temperature, a u centralnim i zapadnim predelima Srbije zabeležene su i letnje vrednosti.

U mnogim predelima izmerene su rekordne temperature za decembar. Ipak, samo 0.3 stepena falilo je za najvišu ikada izmerenu temperaturu u Srbiji u decembru, a taj rekord je 26.3°C.

U Valjevu je mereno 26°C, što je najviša ikada izmerena temperatura za taj grad u decembru otkad se vrše merenja. U subotu je oboren apsolutni temperaturni rekord za decembar u Kragujevcu, prethodni rekord iz 2022. godine premašen je za čak 3°C. Apsolutni rekordi za decembar oboreni su u Požegi, Ćupriji, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici.

Foto: Informer DN

 

U Beogradu je juče oboren rekord za najvišu ikada temperaturu izmerenu otkad se vrše merenja, odnosno od 1887. godine. Maksimalna temperatura dostigla je u subotu 22.7°C, dok je dosadašnji rekod za decembar bio 22.6°C i to izmeren u dva navrata, odnosno samo dan ranije, ali i 16. decembra 1989. godine.

Nakon prolećnih temperatura usledilo je jako zahlađenje, a hladni front oborio je temperaturu do ovog jutra za čak 20 stepeni i vratio nas u zimu, iako je njenog kalendarskog početka ostalo manje od 20 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set