• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. I.

21.08.2023

14:11

(VIDEO/FOTO) Kakva svadba na Zlatiboru! Rođena braća oženila se istog dana, a pred 1.000 svatova stigli helikopterima!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO/FOTO) Kakva svadba na Zlatiboru! Rođena braća oženila se istog dana, a pred 1.000 svatova stigli helikopterima!

Podeli vest

Slavlje porodice Žigović iz sela Balići kod Brodareva, koje su u subotu priredili na Zlatiboru, bilo je spektakularno ne samo za 1.000 zvanica nego za ceo ovaj kraj. Danas o tome priča cela Srbija!

Braća Ervin i Benjamin, sinovi Bajazita Baza Žigovića, koji je svoj radni vek proveo u Berlinu i dobro je poznat u ovom kraju, oženili su se istog dana! 

Na svadbeno veselje u podnožju Zlatibora, mladenci su stigli helikopterima, koje je za njih obezbedio ponosni otac!

Od Bilića, preko doline Lima, kanjona Uvca i šumovitih predela Zlatibora, Ervin sa Emrom iz Prijepolja i Benjamin sa Adelom iz Novog Pazara stigli su pred oko 1.000 svatova! 

- Ponosan sam, puno mi je srce! Želeo sam da ih častim ovom vožnjom, oni su prihvatili, tako da je ovaj način ulaska u brak, njihovoj svadbi dao posebnu čar - priča Bazo.

Srećan je što su sinovi odlučili da svadbeno veselje organizuju u Srbiji, iako su se zvanično venčali u Berlinu, gradu u kome su rođeni i gde sada žive.

- Oba sina stasala su za ženidbu, Ervinu je 28, Benjaminu 26 godina. Srodne duše su pronašli u pravo vreme. Kao roditelji, pokušavamo da ispunimo sve želje i, naravno, sve ovo radimo zato što smo ponosni na njih što su nam, što kažu, dobri momci, dobri sinovi - dodaje Bazo. 

Ermin i Benjamin rado dolaze u Srbiju i radosni su što su ovaj događaj mogli da podele sa rođacima i prijateljima baš ovde.  

- Zajedno živimo, zajedno radimo, imali smo iste namere, pa što bismo odvojeno pravili svadbe, lepše je ovako - kaže Ermin. 

Benjamin dodaje: "U Berlinu smo rođeni, tamo živimo i radimo, ali ipak je ovo naš kraj i treba se ovde vratiti".

Otac Bazo je već odlučio da posle 32 godina rada u Nemačkoj, nastavi život u rodnim Balićima. 

Imao je, kaže samo 20 godina kada je pošao u svet. Skućio se u Berlinu, oženio se i počeo da stvara porodicu. Ceo radni vek bavio se građevinom, najviše izgradnjom bolnica, a sada se vratio u rodno selo. 

- Porodični posao preuzeli su moji sinovi koji žive u Berlinu, jer ja ipak sada najviše vremena volim da provodim u Srbiji - kaže Žigović.

Otac je osmoro dece, a ovo je prva svadba njegovih potomaka. 

- Naredna, ako Bog da, može biti i na neki još zanimljiviji način - poručuje Bazo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set