• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.A.

26.06.2023

09:31

HUMANOST NA DELU! I fudbaleri Partizana pomažu da mali Vukašin ozdravi (FOTO)

screenshot

Vesti

HUMANOST NA DELU! I fudbaleri Partizana pomažu da mali Vukašin ozdravi (FOTO)

Podeli vest

Šestogodišnjem Vukašin iz Kladova potrebna su sredstva za skupe inovativne terapije kako bi ozdravio i postao samostalan za život. On boluje od autizma u opservaciji a za njegovo lečenje treba puno para. Ali, ako sve protekne kako treba, ovaj mališan će jednog dana moći da radi, druži se, neće zavisiti od drugih. Do tada, Vukašin živi u nekom svom dečijem, autističnom svetu.

Kladovljani sakupljaju dobrovoljno pomoć, održavaju koncerte a sredstva su preusmerena na lečenje...A kada su prvoligaši Partizana čuli za ovog mališana, odmah su se, bez razmišljanja, uključili u akciju.

-Udruženje navijača Partizana iz Kladova, obavestili su ove prvoligaše o stanju malenog dečaka, i svi su odmah, bez razmišljanja, rešili da pomognu. Tako su u svlačionici svi,  i prvi tim i rezervni igrači potpisali na dres svog kluba. Organizovali smo licitaciju za kupovinu dresa, početna cena je 150 evra, nadamo se da ćemo prodajom sakupiti mnogo više novca a sve to ide za lečenje našeg Vukija – kaže nam Saša Petrović koji će voditi licitaciju.

O bolesti sina, za Informer govori majka Anka Čepurac Antić.

-Moj sin boluje od autizma u opservaciji, što znači da stepen bolesti još nije konačan. Lekari kažu da je inteligentan i da mu se stanje naglo popravlja sa svakom novom terapijom. On,recimo, ne zna da kaže da je gladan, žedan, samo kaže na primer "čips", ili "voda". Od nedavno je počeo je da ide u vrtić sa ličnim pratiocem, igra se sa mlađim bratićem na neki svoj način. Vukašinu su neophodne terapije da bi napredovao, averujemo, ukoliko možemo otići na sve buduće terapije, naš mezimac jednog dana postane samostalan. Nada i cilj su nam da završi neku školu, zanat, da kad nas više ne bude on bude samostalan. Ali, za to su potrebne inovativne skupe terapije – kaže nam majka Anka.

Uskoro idu u Tursku na terapije sa delfinima koje su se pokazale odličnim, u pitanju su 10 tretmana koja koštaju, bez puta i smeštaja, 3.000 evra. Treba da ode i u Niš na terapije logopeda i neurofitbeka(gde se meri moždana aktivnost na osnovu koje se daju najpovoljnije terapije), a to košta oko 100.000 dinara.

Što se licitacije potpisanog dresa tiče, ona će se održati 2.jula sa početkom u 20 sati.

-Licitacija će ići uživo, a može se pratiti na Fejsbuk stranici "Kladovo bez cenzure". Sve će ići uživo, bićemo u čaršiji odakle se direktno uključujemo. Mogu licitirati svi, od prolaznika do ljudi koji đive u inostranstvu. Sve je live, tako da se može licitirati putem komentara, poruka. Imamo i viber na koji se mogu slati poruke, ili pozvati, a broj +381 6385 48987 – kažu nam organizatori.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set