• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

12.05.2023

12:27

OVAJ GRAD U SRBIJI NEPRESTANO SE TRESE! Sjenica u samo dva dana doživela osam zemljotresa

prinstkrin/seismo.gov.rs

Vesti

OVAJ GRAD U SRBIJI NEPRESTANO SE TRESE! Sjenica u samo dva dana doživela osam zemljotresa

Podeli vest

U poslednja dva dana Sjenica se neprestano trese, pa je samo za samo 48 sati u ovom gradu zabeleženo 8 zemljotresa.

Kako je objavljeno na Sajtu seizmološkog zavoda Srbije, Sjenica je počela da se trese 10. maja ujutro nešto posle 6 časova. Tog dana su zabeležena dva potresa u razmaku od po sat vremena od 2 i 2,1 stepena po Rihterovoj skali.

11. maja ujutro, oko 4 časa, tlo Sjenice se treći put zatreslo, jačine, takođe, oko 2 stepena. Nešto slabiji, četvrti potres zabeležen je oko podneva, da bi takođe, juče, ali posle 17 časova, instrumenti zabeležeili potres od 2,6 stepeni po Rihteru.

Još dva potresa dogodila su se sinoć između 20 i 22 sata, a poslednji je zabeležen oko ponoći.

Dva zemljotresa u kratkom vremenskom razmaku pogodila su Sjenicu. Jedan se dogodio sinoć oko 20 časova, a drugi noćas iza ponoći.

-  Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da li osiguranje štiti i od zemljotresa?
Društvo

Da li osiguranje štiti i od zemljotresa?

Zemlјotres koji je nedavno pogodio delove Turske i Sirije, gotovo do temelјa je uništio deset provincija, poginulo je više od 25.000 lјudi, povređeno više od 80.000, a milioni su bez krova nad glavom. Ekonomski gubici, prema najnovijim procenama, dostigli su iznos od 84 milijarde dolara. Strahuje se da ni tu nije kraj, jer će se posledice osetiti na srednji i duži rok. Osigurani gubici biće mnogo manji, možda oko milijardu dolara, zbog niskog nivoa osiguranja u tom regionu.

17.02.2023

08:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 80 odsto obrađenih mesta podršku 413.598 glasača, a Pendarovski 186.954 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set