• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2023

20:20

VANREDNA SITUACIJA U LEPOSAVIĆU! Angažovana mehanizacija, vatrogasci-spasioci... Izlio se Ibar, evakuisane porodice, u opasnosti ljudi, životinje i objekti...

Vesti

VANREDNA SITUACIJA U LEPOSAVIĆU! Angažovana mehanizacija, vatrogasci-spasioci... Izlio se Ibar, evakuisane porodice, u opasnosti ljudi, životinje i objekti...

Podeli vest

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Leposavić na današnjoj sednici praglasio je vanredno stanje na teritoriji opštine Leposavić zbog poplava izazvanih obilnim padavinama koje su dovele do izlivanja bujičnih potoka, reke Ibar i njenih pritoka.

Vanredna situacija biće ukinuta prestankom potrebe za sprovođenjem mera zaštite i spasavanja od poplave.
Usled prodora vode oštećeno je na desetine objekata, poplavljene su glavne saobraćajnice, lokalni putevi do mnogih naselja i sela, kao i pojedina domaćinstva. 


Šteta je vidljiva i na brojim poljoprivrednim gazdinstvima.

Usled izlivanja reke Ibar u selu Borova polavljena su četiri domaćinstva  tako da su ove porodice noć provele kod svojih rođaka. 


Poplavljene su  i kuće i pomoćni objekti u selu Gornji Krnjin i Kajkovo. 
Zbog obilnih padavina odsečeni su putevi koji vode do sela Kutnje, Pridvorica, Košutica, kao  i zaseoci u selu Ibarsko Postenje i Donji Krnjin.


U selu Vuča usled izlivanja Vučanske reke poplavljena su tri domaćinstva (kuće, pomoćni objekti i jedan ribnjak). 
Dva mosta u selu Mekiniće su srušena, a most u selu Mioliće je oštećen, most u selu Jošanica je, takođe, u potpunosti urušen, dok je most koji je na putnom pravcu prema selima Jošanica, Popovce, Gnježdane, Duboka, Plakaonica i dalje prema aktivnom rudniku Crnac značajno je oštećen.


Sela Košutica, Pridvorica, Grkaje su odsečeni usled prekida putnih pravaca. 
Na mnogim putnim pravcima ima klizišta i odrona. 


Veliki broj lokalnih putnih pravaca je pretrpeo značajna oštećenja. Velika šteta je napravljena i na poljoprivrednom zemljištu. 
U toku jučerašnjeg dana poplavljena je ekonomija i farma u okviru Poljoprivredne škole sa domom učenika Priština-Lešak.


Kako bi se sačuvali imovina i životi ljudi, i kako bi se ublažile posledice ove eklementarne nepogode, na terenu je angažovana sva raspoloživa mehanizacija, kao i svi pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice, Javno komunalno preduzeće "24. Novembar" Leposavić, JP  "Direkcija za građevinsko  zemljište i puteve"  Leposavić, privatni sektor sa svojom mehanizacijom, kao i volonteri.


Opštinski štab za vanredne situacije opštine Leposavić prati situaciju na terenu, i u skladu sa tim na svim kritičnim tačkama organizovana su dežurstva nadležnih službi.
Kako bi se u skladu sa novonastalom situacijom odgovorilo svim izazovima, opština Leposavić formirala je Komisije za utvrđivanje štete nastale kako na porodičnim i pomoćnim objektima, tako i na poljoprivrednim gazdinstvima, a sve u cilju kako bi se ugroženim domaćinstvima, kao i poplavljenim područjima pružila pomoć i otklonila šteta u najkraćem mogućem roku.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 1 godinu

A STA KAZE KURTI I RADA TRAJKOVIC ?????????????????????????? Sad Kosovo nije REPUBLJIKA ????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set