• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2022

13:33

ZIMA NIJE GOTOVA! Meteorolog Đurić objavio detaljnu vremensku prognozu, evo šta nas očekuje početkom MARTA

Vesti

ZIMA NIJE GOTOVA! Meteorolog Đurić objavio detaljnu vremensku prognozu, evo šta nas očekuje početkom MARTA

Podeli vest

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane

Meteorolog Đorđe Đurić najavljuje pravu vremensku klackalicu narednih dana.

U četvrtak i petak sunčano, do 15 stepeni, ali za vikend zahlađenje, prognozira Đurić.

Izgledi vremena za naredne dane

U Srbiji u četvrtak i u petak pod uticajem anticklona, tj. polja visokog vazdušnog pritiska biće sunčano i toplije, ali se ujutro očekuju slab mraz i magla. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C. U petak krajem dana povećanje oblačnosti.

U subotu sa severozapada sledi jače naoblačenje sa slabom kišom, dok se na jugoistoku pre podne očekuje sunčano. Maksimalna temperatura biće od 7°C na severozapadu do 13°C na jugoistku Srbije, u Beogradu do 10°C.

- U nastavku vikenda i u nedelju Srbija će biti pod uticajem ciklona sa juga Italije i sa Jonskog mora i nalazićemo se u njegovom severoistočnom delu, tako da nas sa severoistoka očekuje prodor hladnije vazdušne mase. Očekuje se i pojačanje istočnog i severoistočnog vetra, tako da će vetar biti jak, na planinama i na istoku Srbije i sa olujnim udarima. Biće oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz vejavicu i uz povećanje snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C. U toku večeri i noći uslova za susnežicu i sneg biće i u nižim predelima na jugu i na zapadu Srbije. Inače, pomenuti ciklon sa juga Italije premeštaće se preko Jonskog mora i dalje preko Grčke dalje na istok - kaže Đurić.

Foto: printscreen

Očekuje nas promena vremena

Vremenska prognoza za sledeću sedmicu

- Početkom sledeće sedmice na severu Srbije biće promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima očekuje se oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom. U planinskim predelima očekuje se povećanje snežnog pokrivača, a u nižim predelima tek ponegde formiranje i to uglavnom u južnim i centralnim predelima, ali i ukoliko dođe do formiranja, vrlo brzo će se i topiti, jer će temperature biti u ''plusu'' - dodaje Đurić.

U Beogradu se kiša očekuje u ponedeljak i to uglavnom ujutro i pre podne, a na Avali i padinama Avale padaće susnežica i sneg. Maksimalna temperatura biće od 2°C na jugu do 8°C na severu Srbije, u Beogradu od 5 do 7°C.

U nastavku sledeće sedmice ciklon sa Mediterana biće dosta istočnije i potpuno će nestati njegov uticaj na vreme u Srbiji, a sa zapada se očekuje jačanje veoma snažnog anticiklona, tako da će usledititi stabilizaciija vremena i osetniji porast vazdušnog pritiska, koji će biti znatno iznad normale. Od srede će biti suvo, a upravo će snažan anticiklon iznad zapadne Evrope predstavljati blokadu za prodor ciklona i oblačnih i padavinskih sistem sa Atlantika unutar kopna Evrope i do našeg područja, a ujedno se očekuje i predah od orkanskih oluja nad severozapadnom i zapadnom Evropom, uz veoma stabilno i suvo vreme.

Od srede se u Srbiji ujutro očekuje slab mraz, a tokom dana nešto toplije vreme, uz temperature od 6 do 12°C, u Beogradu oko 10°C.

Prvi dani marta

- S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 6 do 10°C, vidimo da će one do petka biti iznad prosećnih vrednosti, za vikend oko prosečnih vrednosti. Poslednjeg dana februara i prvog dana marta očekuju su temperature koji stepen ispod proeka, a potom se tokom prvih dana marta vrednosti vraćaju na prosečne vrednosti. Iako se za vikend i početkom sledeće sedmice očekuje zahlađenje, pravih zimskih uslova biće samo u planinskim predelima, dok da smo još uvek kalendarski i dalje u zimi, može da nas kratkotrajno podsete susnežica i sneg u nedelju uveče i početkom sledeće sedmice u južnim i centralnim predelima Srbije - zaključuje Đurić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set