• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

27.12.2020

08:54

SNEG JE PADAO U BEOGRADU, ALI SE NIJE ZADRŽAO! Vesić: Delovali smo prevetivno - BAČENO JE 20 TONA SOLI DA SE ULICE NE BI LEDILE! /Video/

Beograd

SNEG JE PADAO U BEOGRADU, ALI SE NIJE ZADRŽAO! Vesić: Delovali smo prevetivno - BAČENO JE 20 TONA SOLI DA SE ULICE NE BI LEDILE! /Video/

Podeli vest

Sve gradske službe spremne su u slučaju padavina, a tokom noći one su delovane preventivno - bačeno je oko 20 tona soli kako ulice ne bi ledile. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u rubnim delovima prestonice sinoć oko 19 sati počeo da pada sneg, da se on nije zadržao, a da su gradske službe za sve to vreme bile dežurne i u pripravnosti

 

- Sneg je noćas padao u Lipovici, u Ralji, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, a oko 2 sata ujutru i u samom gradu, ali se nije zadržavao – kaže Vesić. Dodaje da je Zimska služba Beograd puta od 19 sati bila u trećem stepenu pripravnosti, što znači da je bio spreman 61 veliki kamion, 15 malih i još 9 kamiona koji održavaju puteve koji pripadaju Republici, a na teritoriji su grada.

Beograd put, kako kaže, održava 2.287 kilometara puteva na teritoriji grada, od čega je 1.804 km puteva prvog prioriteta i oko 300 km koji pripadaju Republici.

- U 14 baza bilo je 195 radnika, preventivno smo bacili oko 20 tona soli i 15 tona agregata, što se radi kako ulice ne bi ledile, pogotovo tamo gde ima problema sa curenjem vode. Gradski prevoz je išao potpuno normalno i podelili smo 290 tona soli na 17 gradskih opština za stambene zajednice - kaže Vesić.

Foto: printscreen RTV Pink

Prema najavama meteorologa, narednih dana se u prestonici ne očekuju padavine.

- Dosad nije bilo padavina, ali smo bili spremni za njih, mada je za nas opasnije upravo kada padavina nema, jer tada putevi znaju da polede, a vozači su opušteniji u vožnji. Zato smo noćas preventivno bacali so – kaže zamenik gradonačelnika.

Ponosni smo na našu službu

Kada se najave padavine, kako objašnjava, u pripravnosti su, pored Beograd puta, i Parking servis koji čisti parking mesta na ulici, Gradska čistoća koja čisti prilaze domovima zdravlja, školama i vrtićima, GSP...

- Ne postoji gradska služba koja ne menja način rada kada pada sneg, a to se najviše odnosi na Beograd put. Naša Zimska služba je dobra, imamo više od 60 novih kamiona, služba je potpuno obnovljena i ponosni smo na našu službu jer nije mala stvar održavati više od 2.000 kilometara puteva – kaže Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!
Društvo

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!

Višnja Kostić iz Gračaca kod Vrnjačke Banje je majka četvoro dece, profesorka srpske književnosti i jezika i popadija! Uloga popadije u jednoj parohiji nije mala. Osim što što vodi računa da porodica sa četvoro dece živi u skladu sa tradicijom i pravoslavnim običajima, svom suprugu svešteniku Milanu Kostiću, pomaže u crkvenim poslovima i humanitarnom radu, a u tom cilju koristi društvene mreže...

03.05.2024

14:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set