• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2024

16:35

Šok priznanje Alkarazovog trenera! Karlos od Novaka krade fore!

Reuters

Tenis

Šok priznanje Alkarazovog trenera! Karlos od Novaka krade fore!

Podeli vest

Čuveni španski teniser u superlativu pričao o srpskom asu.

Huan Karlos Ferero (44), trener Karlosa Alkaraza (20), priznaje da svom učeniku vrlo često Novaka Đokovića (36) navodi kao primer savršenog sportiste!

Nekada prvi teniser sveta dao je opširan intervju za španski "La Nacion" gde je govorio o vremenu kada je on igrao protiv Noleta, ali i o sadašnjim generacijama u "belom sportu". Ferero sa mnogo uspeha sarađuje sa Alkarazom, ali uprkos velikom rivalstvu sa Đokovićem, nikad nije krio da se divi našem teniseru.

Foto: profimedia

Alkaraz i Novak

 

Tako je nedavno rekao da "balavi dok ga gleda na terenu", a sada je još jednom istakao da je oduševljen što Novak sa punih 36 godina i dalje izgleda kao mladić na terenu.

Na pitanje da li Novaka smatra članom one stare teniske garde ili ove sadašnje, Ferero je dao potvrdan odgovor u oba slučaja.

- Novak se prilagođavao tenisu, baš kao što su to radili Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Oni su počeli sa tenisom još dok sam ja igrao. Godine su prolazile, ali oni su i dalje bili u vrhu - ističe Ferero.

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Alkaraz i Ferero

 

Jedno od pitanja glasilo je šta oseća kada vidi na terenu Noleta, sa kojim se triput sastao još dok je bio igrački aktivan.

- To što Novak radi je za svako divljenje i poštovanje. Kada provodite vreme sa njim na turnirima, vidite koliku želju ima. Onda možete da vidite zašto je u savršenoj kondiciji. Ima veliku želju da nastavi sa nadmetanjem, brine o sebi, jako trenira i pokazuje veliki nivo motivacije. Za mene je to za najveće divljenje - dodaje Ferero.

Potom je otkrio da Karlosu često kao primer navodi Noleta, odnosno, da mnoge njegove navike prenosi i Alkarazu.

- Volim da uzimam stvari od vrhunskih tenisera i onda da dajem primere Karlosu. Novak je, očigledno, uvek jedan od tih tenisera. Nisam morao previše da mu ukazujem na Rafu Nadala, jer ga je uvek pratio sa velikom pažnjom. Te osobine su, pre svega, metalni nivo i intenzitet treninga. Mislim da je ova sadašnja generacija jako dobra i tu će biti velike borbe za osvajanje grend slemova. Sa tom velikom trojkom bio je zatvoren krug u poslednjih 20 godina, a sada je lepo što ima pet ili šest kandidata za titule na grend slemovima. Za mene i Karlosa je to loše, jer bih voleo da uvek pobeđuje, ali za navijače to je zaista spektakularno - ističe između ostalog Ferero.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija