• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

08:13

Bruka! Moderna prati Đokovića, angažovala bivšeg agenta FBI

Tanjug/AP

Tenis

Bruka! Moderna prati Đokovića, angažovala bivšeg agenta FBI

Podeli vest

Farmaceutska kompanija Moderna prati visoko rizične slavne osobe poput Novaka Đokovića, Elona Maska i glumca Rasela Brenda.

Kako prenose američki mediji Moderna je angažovala bivšeg agenta FBI da napravi izveštaj o visoko rizičnim slavnim osobama koje su kritikovale vakcinu protiv korone, uključujući i Novaka Đokovića.

Kompanija sa sedištem u Bostonu među prvima je plasirala vakcinu protiv korona virusa, navodno ima poseban tim koji prati odnos javnosti prema vakcini. Prvi su postojanje ovog odeljenja razotkrili Li Fang i Džek Polson, nezavisni novinari. Navodno su iz Moderne pratili izjave slavnih osoba koje su kritikovale vakcinu, a postoji izveštaj o prvom teniseru sveta pod naslovom: "Đoković je heroj antivaksera posle osvajanja Ju-Es opena". 

Novak nije mogao da igra na Ju-Es openu 2022. godine, nije vakcinisan protiv korone, pa nije mogao da uđe u Ameriku. Vratio se ove sezone i osvojio grend slem čiji je glavni sponzor Moderna. Farmaceutska kompanija je zabrinuta zbog činjenice da su protivnici vakcinisanja slavili pobedu Novaka Đokovića, a posebno zbog toga što su Modernu ismevali na društvenim mrežama jer je glavni sponzor Ju-Es opena na kome je naš teniser osvojio 24. grend slem. Odeljenje za dezinformacije“, tačnije odeljenje koje prati narativ protiv vakcine, vodi bivši FBI agent Niki Rutman, sa iskustvom od 20 godina u službi. 

"Stav Đokovića, koji se protivio vakcini, nije mu dozvoljeno da se takmiči na Ju-Es openu  2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna, ojačao je tvrdnje da su vakcine nepotrebne“,  navedeno je između ostalog u izveštaju koji prenosi "Njujork post“.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvi teniser sveta nije rekao da je protiv vakcine, što  mu uporno nameću.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Međutim, oduvek podržavam slobodu izbora šta stavljate u sopstveno telo. Principi donošenja odluka o mom telu mnogo su važniji nego bilo koja titula i bilo šta drugo. Trudim se da budem u skladu sa sopstvenim telom što više mogu - rekao je Novak pre nekoliko gdina.

I Elon Mask, najbogatiji čovek na svetu, označen je kao visoko rizičan posebno, jer je ukazivao na "obmanu zdravstvenih vlasti i pružanja zdravstvenih usluga tokom pandemije".  Moderna prati i komičara Rasela Brenda, koji je inače pod istragom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Postao je meta farmaceutske kompanije zbog toga što je pričao protiv vakcine u svom podkastu. Pominje se kako je kritikovao farmaceutske kompanije koje zarađuju 1.000 dolara svake sekunde tokom pandemije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kupanje na "Čairu" za iste pare!
Leto je...

Kupanje na "Čairu" za iste pare!

Kupališna sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra ”Čair” je otvorena a posetioci mogu da uživaju u olimpijskom, rekreacionom, dečijem bazenu, akva parku, a od srede će biti puštena i takozvana "lenja reka".

10.06.2024

15:52