• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

19:24

Torino će pamtiti Novaka i Alkaraza! Poslednji put to uradili Federer i Nadal!

Tanjug/AP

Tenis

Torino će pamtiti Novaka i Alkaraza! Poslednji put to uradili Federer i Nadal!

Podeli vest

Polufinalni duel ATP Finala između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa biće ujedno i prvi susret dvojice najboljih tenisera na svetu u toj fazi od 2007. godine.

Poslednji put se to desilo kada su se u borbi za finale našli Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Španac je u duelu protiv Danila Medvedeva slavio u meču koji je mogao da mu donese i eliminaciju (6:4, 6:4) i tako postao treći najmlađi igrač u polufinalu (20 godina, 196 dana), stariji samo od Andreja Medvedeva i Rafaela Nadala.

Postao je osmi Španac koji se plasirao među četvoricu najboljih i zakazao duel sa prvim reketom sveta. Karlos i Novak su se do sada sastajali četiri puta i imaju po dve pobede.

Jedini duel na betonu su odigrali nedavno u finalu Sinsinatija kada je Đoković slavio u jednom od, ako ne i najboljem meču ove sezone. Od tada se nisu ni sastajali.

Inače, ovo polufinale nam je donelo i to da u njemu igraju četvorica najboljih prema ATP listi. Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, a možda neočekivano četvorica najboljih će biti u borbi za titulu tek po četvrti put:

1990 – Edberg, Beker, Lendl, Agasi
2004 – Federer, Rodik, Hjuit, Safin
2020 – Đoković, Nadal, Tim, Medvedev
2023 – Đoković, Alkaras, Medvedev, Siner


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija