• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

18:30

Alkarazov trener priznao: Novak Đoković je GOAT!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Alkarazov trener priznao: Novak Đoković je GOAT!

Podeli vest

Može da vam se dopada Rafa, može da vam se dopada Federer, ali je Novak Đoković najbolji u istoriji, poručio je Huan Karlos Ferero.

Sve je spremno za spektakl u polufinalu Završnog mastersa. Dvojica najboljih u 2023. godini - Novak Đoković i Karlos Alkaraz, boriće se za mesto u finalu Torina. Budući na njihove ovosezonske mečeve favorita nema, ali je jasno da će publika na severu Italije uživati u teniskoj predstavi velemajstora. 

Đoković bi u slučaju titule u Torinu osvojio svoju sedmu titulu na Završnim turnirima čime bi i u poslednjem kriterijumu pretekao svoje "GOAT rivale" Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ipak, ukoliko to ne pođe za rukom Novaku, makar ne ove godine, status najboljeg u istoriji ostaće nepromenjen, smatra trener Karlosa Alkaraza - Huan Karlos Ferero

- Sa Đokovićevim brojevima nema debate. Može da vam se dopada više Rafa, može da vam se dopada više Federera, ali kada je reč o brojevima – najbolji u istoriji je Đoković. Ne čudi me što je uzeo tri slema. On je igrač koji živi za tenis i za to da postiže najbolje moguće rezultate. Sve radi kako bi bio fizički savršen, od ishrane do odmora. Moraš da budeš vrhunski u mnogo stvari da bi bio tu. Danas je to veoma teško – imati i normalan život i biti profesionalac, posvetiti se dovoljno tenisu. Đoković je najbolji u tome, posvećen je - rekao je Ferero. 

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

 

Priznao je, nedavno, Karlos Alkaraz da na svakom treningu misli o Novaku Đokoviću. Ipak, Ferero ističe da to ne predstavlja dodatan pritisak mladom Špancu koji je ove sezone osvojio jednu grend slem titulu i to na Vimbldonu. 

- Ne pričamo samo o tome, ne pričamo o tome da jurimo Đokovića, ali to je i normalno da misliš o tome kako da stigneš broja jedan, kada si na mestu dva. Ipak, igraš sa raznim rivalima, ne samo sa Novakom – mnogi se moraju dobiti da bi se stiglo do njega - podvukao je trener Karlosa Alkaraza. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19