• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

14:00

Podatak za nevericu! Nije normalno šta Đoković radi

profimedia

Tenis

Podatak za nevericu! Nije normalno šta Đoković radi

Podeli vest

Novak Đoković je u ponedeljak počeo 395. nedelju na prvom mestu ATP liste, a još jedan nestvaran podatak govori da je najbolji tenis ikada.

Od početka 2021. godine, pa do danas, Novak ima fascinantan skor na najvažnijim turnirima, 65-3. Samo tri čoveka su uspela da ga pobede: Danil Medvedev, Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Osvojio je tri grend slema 2021, Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a u Njujorku je stigao do finala gde je izgubio od Danila Medvedeva, koji ga je sprečio da osvoji Kalendarski grend slem.

U 2022. nije mogao da igra na Australijan openu, jer nije vakcinisan, pa je deportovan, da bi na Rolan Garosu izgubio u četvrtfinalu od Rafaela Nadala. Trijumfovao je potom na Vimbldonu, ali nije mogao da se takmiči na Ju-Es openu, nije mu bilo dozvoljeno da kao nevakcinisan stranac uđe u Sjedinjene Američke Države.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ove sezone je odigrao finala sva četiri grend slema. Podigao je trofeje u Melburnu, Parizu i Njujorku i poražen je u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Osvojio je četiri od poslednjih pet slemova, i sedam od poslednjih deset na kojima je igrao. U Njujorku je postao jedini koji ima bar tri grend slema na svakom od turnira velike četvorke.

Takođe, Đoković je dobio 34 od 35 poslednjih mečeva na grend slem turnirima. Podsatak za nevericu, jer naš as ima 36 godina i igra protiv barem 15 godina mlađih rivala. Muče se klinci da mu preotmu dominaciju, ali kako je rekao Nole pre nekoliko godina, moraće ozbiljno da pomere zadnjice da bi u tome uspeli.

 

Foto: printscreen

 

 

Podsećamo, naredni turnir na kom će prvi teniser sveta igrati je masters u Parizu, koji traje od 28. oktobra do 5. novembra. Prošle jeseni u finalu je izgubio od Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, pa će sad braniti 600 ATP poena.  Nakon Francuske, on će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom mastersu u Torinu, gde će braniti titulu i 1.500 bodova, a potom će u Malagi igrati za Srbiju na završnici Dejvis kupa, od 21. do 26. novembra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija