• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2023

11:20

Totalni sunovrat Nadala! Nećete verovati koji je Rafa na ATP listi!

Tanjug

Tenis

Totalni sunovrat Nadala! Nećete verovati koji je Rafa na ATP listi!

Podeli vest

Španski teniser Rafal Nadal nastavlja da pada na ATP listi.

Nadal je trenutno na 139. poziciji na ATP listi, a pošto se neće vratiti na teren do kraja sezone, uslediće novi pad na listi najboljih igrača na planeti.

Rafu je skupo koštala povreda kuka na Australijan openu. Od Melburna nije zaigrao profesionalni mel. Nadao se da će uspeti da se oporavi, imao je i operaciju, najavljivao je povratak na teren, ali se to nije dogodilo. 

Morao je da preskoči i Rolan Garos, ostao je bez 2.000 bodova, pa je sada na 445 bodova, što je na primer samo 21 bod više od našeg Hamada Međedovića, koji je 147. na listi. Sada slede mastersi u Torontu i Sinsinatiju, pa Ju Es open, poslednji grend slem, a Španca nećemo videti na terenu. Navodno bi mogao da se nađe u sastavu španske selekcije za Dejvis kup koji se igra odmah nakon poslednjeg grend slema u sezoni. Međutim, male su šanse. Cilj je da se oporavi i što bolje pripremi za narednu godinu, koja će mu biti poslednja u karijeri, a fokus je naravno na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: reuters

 

 

Toni Nadal, Rafin stric i bivši trener, uveren je da će se vratiti u top formi naredne sezone.

- Mnogo sam uzbuđen da ga vidim kada se oporavi od povrede i vrati sledeće godine u ovo veličanstveno okruženje kako bi dokazao da 20 godina nije ništa, kao što je rekao pevač Karlos Gardel. Rafa je dobro, na odmoru je, jedva čeka da zaigra u 2024. Nadajmo se da će nam Alkaras dozvoliti da osvojimo nešto. Rafa je uzbuđen, želi da se vrati na staru stazu- kazao je Toni Nadal. 

Na novoj ATP listi Karlos Alkaraz je ostao bez 150 bodova jer nije igrao u Umagu pa ima 9.225, samo 430 više od Novaka Đokovića koji je drugi sa 8.795 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija