• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

18:58

BRAVO, OLGA! NAČEKALA SE, ALI... Danilovićeva u finalu Madrida!

Tanjug

Tenis

BRAVO, OLGA! NAČEKALA SE, ALI... Danilovićeva u finalu Madrida!

Podeli vest

Načekala se Olga Danilović da se iznova domogne finala jednog turnira.

Još od jula 2022. i juriša iz kvalifikacija do završnog meča za trofej na VTA nadmetanju u Lozani (tada ju je sa 6:4, 6:2 pobedila Hrvatica Petra Martić), Danilovićeva nije uspela da dođe u situaciju da ima megdan za osvajanje pehara.

E, sada se izborila i za to na ITF nadmetanju u Madridu.

Pošto je pobedila dve domaće takmičarke, Basolsovu (6:2, 6:0) i Buriljo Eskorihuelu (sa čak 6:0, 6:0), Srpkinja je savladala i Ukrajinku Katarinu Zavatsku (6:2, 6:4), a u subotu u polufinalu i Holanđanku Suzan Lamens, sa 6:4, 6:1.

Nakon 81-minutnog meča sa 305. igračicom sveta, Olga Danilović će, kao 138. s VTA liste, za pehar na madridskog šljaci igrati protiv senzacionalne Sare Soribes Tormo.

Ova teniserka iz Španije je, kao 155. na svetskom rangiranju, savladala 50., Lejlu Fernandez - inače prvog nosioca, sa 6:2, 7:5.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija