• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2023

07:40

NOVAK NIJE ZLOPAMTILO: Australija se dobro odnosila prema meni! Srećan sam što sam ovde!

reutersa

Tenis

NOVAK NIJE ZLOPAMTILO: Australija se dobro odnosila prema meni! Srećan sam što sam ovde!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Adelejdu, pošto je pobedio Francuza Konstanta Lestijena u dva seta - 6:3, 6:2

Novak se vratio u Australiju i odmah raspalio atmosferu. Novaka je sačekala sjajna dobrodošlica, tribine u Adelejdu bile su krcate. Srpski navijači su ovacijama dočekali našeg asa, vijorile su se srpske zastave, skandirali su "Nole, Nole".

- Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli - zahvalio se navijačima Đoković i dodao:

Foto: reutersa

 

- Ne mogu da se požalim za prvi meč. Igrao sam dobro, prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača, ne pravi mnogo grešaka. Može da apsorbuje snagu mojih udaraca. Morao sam da podižem igru i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč.

Đoković od 2007. godine nije igrao u Adelejdu.

- Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam se takmičio ovde od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati te ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis - dodao je Novak.

Foto: reutersa

 

Kaže Novak da se raduje što je ponovo na mestu velikog uspeha, u Australiji je osvojio devbet grend sčem trofeja, a deluje da je zaboravio sve što su mu vlasti priredili početkom 2022. godine.

- Ako bih trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi grend slem, devet grend slem titula. Igrao sma neke epske mečeve, a ako bih morao da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. godine.  Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam - rekao je Novak, koji nije zlopamtilo.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baka

pre 1 godinu

I!? gde su dalji komentari? Od Australijanaca nismo culi Izvini Novace". Verujte mi da necete ni cuti! Ta rasa ujeda , napada, vredja, krade, pljuje, a rec IZVINI im je nepoznata!

Dara

pre 1 godinu

Vise ne volim Djokovica kao nekad, kad sam se budila u pola noci da ga gledam. Od trenutka kad je plakao za Federerom na njegovom oprosstaju, covek koji je otvoreno smestao svasta da ne bude najbolji, on place za njim. Fuj zgadio mi se. Sad podilazenje Australiji samo da bi igrao, uzas. Sta su mu uradili i on sve guta. Nema karaktera ni trun. Znam da necete objaviti, ali eto da se ispraznim. Nikad vise Djokovic.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19