• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2022

08:27

SKANDAL TRESE ŠPANIJU! Izbačeni iz tenisa zbog nameštanja mečeva!

reuters

Tenis

SKANDAL TRESE ŠPANIJU! Izbačeni iz tenisa zbog nameštanja mečeva!

Podeli vest

Agentcija za teniski integritet ove godine suspendovala je šestoricu tenisera zbog nameštanja mečeva na španskim teniserima

Svi suspendovani igrači su Španci! Iz tenisa su izbačeni Mark Fornel Mesters - 236. na svetu, Horhe Marse Vidri 526. teniser sveta, kao i nerangirani igrači Karlos Ortega, Haime Ortega, Markos Taralbo i Pedro Bernabe Franko.

Španci nameštali mečeve

Svi teniseru su, kako se nadvodi, priznali krivicu, a osuđeni su na dve i po godine uslovne kazne zatvora kao i novčanu kaznu. 

Marko Fornel Mestres suspendovan je na 22 i po godine i kažnjen sa 250. 000 dolara uz dodatnih 200.000 dolara. Na 15 godina je suspendovan Horhe Marse Vidri i moraće da plati 15.000 dolara ( 5.000).  Karlos Ortega takođe neće moći da se takmiči 15 godina, kažnjen je i sa 150.000 dolara (140.000). Haime Ortega je najbolje prošao sa kaznom od sedam i po godina i 100.000 dolara (90.000) kazne. Markos Taralbo ne sme da se bavi tenisom 15 godina, moraće da plati 100.000 dolara i dodatno 85.000. Pedru Franku je zabranjeno da igra tenis 15 godina uz kaznu od 100.000 dolara (75.000).

Takođe, kažnjeni teniseru ne smeju da igraju ali ni da prisustvuju nekom teniskom događaju, a zabranjeno im je i da treniraju igrače na profesionalnom nivou. Kako su naveli čelnici Agentcije za teniski integritet ovo je kraj dugogodišnje istrage. 

- Ovo je važan trenutak za tenis u borbi protiv korupcije. Iako nam nije dragi da vidimo kažnjene igrače poruka je jasna, nameštanje mečeva može da dovede do zatvorske kazne i možete da završite karijeru.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija