• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

13.02.2024

10:59

Partizan bira između dvojice štopera, pozajmica pre kupovine

Starsportphoto

Partizan

Partizan bira između dvojice štopera, pozajmica pre kupovine

Podeli vest

Čelnici Partizana u potrazi su za štoperom, a osim Uroša Drezgića (21) iz Rubina, u uži izbor ušao je i Bojan Kovačević (19) iz Čukaričkog, saznaje Informer.

Crno-beli su u ovom prelaznom roku prodali jednog od ključnih igrača, štopera Mihajla Ilića. Bila je to jedna od onih ponuda koje se ne odbijaju, pošto je Bolonja platila 4,5 miliona evra obeštećenje, uz opciju da srpski klub zaradi još milion evra kroz bonuse. 

Osim što je morao da nađe štopera, Partizan je morao da vodi računa i o takozvanom bonus pravilu, odnosno da u svakom momentu na terenu ima jednog igrača mlađeg od 22 godine. Ilić je taj uslov ispunjavao. Brzo je rukovodstvo iz Humske reagovalo i stigao je Nikola Miličić iz kragujevačkog Radničkog.

Kratko je delovalo da je problem rešen, a onda se Miličić povredio na pripremama na Kipru. Procena je da će odsustvovati još najmanje mesec dana. Shodno tome, crno-beli su se dali u potragu za novim štoperom, koji bi ujedno mogao da bude i bonus.

Foto: Starsportphoto

Bojan Kovačević

 

Jedna od opcija je Uroš Drezgić iz Rubina iz Kazanja. Igrač koji je letos otišao u Rusiju za 1,5 miliona evra, mogao bi da se vrati u Srbiju na šestomesečnu pozajmicu. Druga opcija je Bojan Kovačević iz Čukaričkog.

Prema našium saznanjima, čelnici dva kluba juče su se videli, mada dogovor još nije postignut.

- Partizan želi igrača da dovede na pozajmicu. Drezgić je jedna opcija, mada su u klubu hteli da vide i da li bi Čukarički pustio Kovačevića. Potreban im je igrač do kraja sezone, kako ne bi zavisili od Miličićevog oporavka. Nisu spremni da izdvoje novac i kupe nekog - objašnjava naš izvor.

Foto: Starsportphoto

Bojan Kovačević

Sa druge strane, Čukarički nije spreman da šalje štopera na pozajmicu. Reč je o mladom igraču od 19 godina, koji je i reprezentativac Srbije i može da igra na dve pozicije.

- Bržani su tražili novac i procente od naredne prodaje. Nisu spremni da puste igrača na pozajmicu. On svakako igra i u Čukaričkom. U prošlom kolu u Surdulici igrao je levog beka. Dakle, pokriva dve pozicije, bonus je, reprezentativac i nikakve pozajmice Čukaričkom nisu opcija - zaključio je naš izvor.

Najkasnije u naredna dva, tri dana, trebalo bi da bude poznato koji od dvojice štopera će obući dres kluba iz Humske. Blagu prednost ima Drezgić, jer je Rubin spreman da ga pusti na pozajmicu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija