• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Nedelljković

12.02.2024

07:00

Fudbalski menadžer jasan: Saldanja bi mogao da obori rekord

Starsportphoto

Partizan

Fudbalski menadžer jasan: Saldanja bi mogao da obori rekord

Podeli vest

Uopšte se ne bih iznenadio ako Partizan obori rekord srpskog fudbala kada bude prodavao Mateusa Saldanju (24), takav igrač već sad može da igra u španskoj Primeri, poručuje poznati fudbalski agent Zoran Stojadinović (62)!

Nekadašnji sportski direktor Crvene zvezde ne krije da je oduševljen izdanjima brazilskog napadača. Partizan je u subotu teškom mukom savladao Javor u Ivanjici sa 1:0, a čovek odluke bio je upravo Saldanja. Bio je to njegov 15. pogodak u domaćem prvenstvu, a ukupno 16. u sezoni. Partizan je, prema tvrdnjama ljudi iz kluba, tokom zime imao brojne ponude za Saldanju, ali je odbio sve, iako je jedna od njih iznosila čak deset miliona evra. Spominjalo se da ga žele Sevilja, Fenerbahče, Torino i brojni drugi klubovi. Stav rukovodstva bio je više nego jasan - igrač takvog kvaliteta potreban je u borbi za titulu.

Foto: Starsportphoto

 

Kako sada stvari stoje, postoji realna mogućnost da crno-beli, kada reše da prodaju Brazilca, obore rekord Superlige Srbije kada je u pitanju izlazni transfer. Trenutno, rekord drže Crvena zvezda i Partizan prodajama Nemanje Radonjića i Stefana Savića sa po 12 miliona evra.
Prema rečima Zorana Stojadinovića, Saldanja u bliskoj budućnosti može da vredi i više od toga.
- Ako je Partizan za Saldanju zaista imao deset miliona evra na stolu, imaće ih i u junu. Velika je dobit što su zadržali takvog igrača. Bore se za titulu, imaju bod više od Zvezde, imaju dobru ekipu i neće odustati do kraja. Saldanja bi mogao mnogo da im donese. Gledajući kako cene igrača rastu, ne bi me čudilo da Saldanjin transfer na kraju bude najveći u istoriji srpskog fudbala - poručuje Stojadinović.

Foto: Starsportphoto

Zoran Stojadinović


Brazilac je u subotu crno-belima direktno doneo bodove, a to je radio u više navrata ove sezone. Uostalom, rešio je i derbi protiv Crvene zvezde, a blistao je i na mečevima kada je aktuelni lider imao mnogo muke u organizaciji igre, kao u Ivanjici za vikend.

Mnogi od tih golova bili su ili pri rezultatu 0:0 ili u mečevima kada je Partizan dobijao jedan gol razlike. Dakle, direktno su uticali na osvajanje bodova. Baš takvi špicevi zavređuju poštovanje.
- Od početka sam govorio da je Saldanja igrač koji pravi razliku. Komotno bi mogao da igra u nekom španskom klubu. Nije nivo Reala i Barselone, ali u bilo kojem prosečnom klubu iz Primere, mogao bi da bude jednako dobar kao u Srbiji. Bio mi je u Deportivu trener čuveni Arsenio Iglesijas i jedno vreme smo imali nekog klinca koji se gurao da igra. Davao je golove na 3:0 ili 4:0. Kad ga je trener sklonio, a mali se bunio, ovaj mu je objasnio da pravi špicevi daju ključne golove. Baš te ključne daje Saldanja. Mnogo puta je povukao ekipu, dao prvi gol ili kada je bilo gusto. Malo golova je dao koji nisu imali nikakav uticaj na rezultat - ističe Stojadinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija