• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

22:34

Doužer i Ledej doneli važan trijumf! Žalgiris pao u grotlu Arene

Starsportphoto

Partizan

Doužer i Ledej doneli važan trijumf! Žalgiris pao u grotlu Arene

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u 23. kolu Evrolige rezultatom 81:72 (22:26, 23:17, 16:16, 20:13) i napravili dobru uvertiru pred duplo kolo u gostima naredne nedelje protiv Monaka i Virtusa.

Svaki trijumf crno-belima je i te kako važan u borbi za plej-of jer često ima isti skoro sa nekoliko timova, a dolazak Žalgirisa je bio idealna prilika za 12. pobedu u najjačem evropskom klupskom takmičenju, jer su Litvanci gotovo izgubili šanse za neko od prvih deset mesta.

To su i iskoristili, a najzaslužniji su bili Pi Džej Doužer sa 23 poena i Zek Ledej sa 21, dok se konačno razigrao i Frenk Kaminski, ostvario i te kako zapaženu rolu i upisao 12 poena. Na drugoj strani Kinan Evans je bio ubedljivo najbolji i postigao je 25 poena.

Košarkaši Partizana su konačno bili kompletni za ovaj meč, pa odlukom trenera Željka Obradovića nisu igrli Danilo Anđušić, Tristan Vukčević i Džejlin Smit.

Ono što je možda stvaralo pritisak crno-belima je što su u mnogo boljoj poziciji da se dokopaju plej-ofa, ili bar plej-ina, nego večerašnji protivnik.

To se i videlo od starta meča, a kao što je popularni Žoc i najavio, Žalgiris se promenio i dobio na agresivnosti dolaskom Andree Trinkijerija, bivšeg trenera Partizana, na klupu litvanskog tima. Njemu je cela Arena skandirala kada je ušao na teren, a on se poklonio navijačima, o čemu opširnije možete čitati OVDE.

Nije dobro Partizan otvorio meč. Dva puta je Kevin Panter gubio loptu, dok je Kinan Evans pogodio dve trojke. Nije mnogo trebalo Žalgirisu da dođe do dvocifrene prednosti, posle nešto više od tri minuta igre – 3:13.

U tim momentima jedino je Pi Džej Doužer bio na nivou i pokušavao da razigra saigrače. Gotovo da je sam nosio Partizan, zapalio se i pogađao trojke i smanjivao razliku gostujućeg tima.

Foto: Starsportphoto©

Zapalio "grobare": Pi Džej Doužer

 

Posle druge trojke okrenuo se ka publici i proslavio poene, a krcata Arena je eksplodirala. Kad se činilo da ne može glasnije, Aleksa Avramović je ukrao loptu i bio fauliran, a onda naterao navijače da još jače podrže tim.

Kako je počela, prva četvrtina se odlično završila po domaći tim, pre svega zahvaljujući Doužeru, ali i Ledeju koji je poslednji napad rešio uz zvuk sirene – 22:26.

Foto: Starsportphoto©

Aleksa Avramović

 

Mini-seriju napravio je Žalgiris na startu i ponovo uvećao prednost, a Evans je sam nosio ekipu. Međutim, nije dugo mogao, pogotovo kada se u meč uključio i jedan od najbolji igrača ove sezone Džejm Naneli.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Prvo izjednačenje stiglo je na 3.29 minuta do poluvremena, košem Zeka Ledeja. Nije se dao litvanski tim, trojku je odmah dao Šmits, ali uzvratio mu je Aleksa Avramović.

Vratio je brzo Željko na teren Doužera koji je odmah postigao poene.

Ledej je još jednom bio uspešan uz zvuk sirene, ali su se gosti držali i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću za domaći tim – 45:43.

Ubrz nakon početka treće četvrtine potpuno je stao napa gostujućeg tima, dok je Partizan pojačao odbranu, što je publika osetila i žestoko pomagala svojoj ekipi.

Do kraja treće denice ipak nisu crno-beli napravili osetniju prednost, pre svega jer je Evans pogaao trojke.

Američkom centru Frenku Kaminskom očigledno je prijala podrška navijača koju je dobio protiv Mege, pa je vezao šest poena. Četiri minuta bio je jedini strelac za crno-bele, sve dok Doužer nije pogodio uz faul i ponovo zapalio publiku kako poenima, tako i gestikulacijom. U slavlju mu se pridružio i Ledej i Arena je eksplodirala na plus osam i 5:45 minuta do kraja.

Sa druge strane, Žalgiris se raspadao u napadu. Za sedam minuta samo je Evans davao poene, jer drugi ništa nisu uspevali da pogode, pa je čak i Birutis promašio oba slobodna bacanja.

Kaminski je zato postigao oba i stigao do dvocifrenog učinka, potom i Ledej, pa je prednost rasla i održavali su je do samog kraja. 

"Grobari" su proslavili pobedu za koju nisu morali da prolaze kroz dramatičnu završnicu, a u finišu meča su još jednom skandirali bivšem igraču Dejanu Milojeviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija