• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

16:12

Izraelci veličaju Partizan! Hvala, drugi su hteli da izbegnu nevolje!

starsport/shutter

Partizan

Izraelci veličaju Partizan! Hvala, drugi su hteli da izbegnu nevolje!

Podeli vest

Izraleski list "Izrael hajom" objavio je tekst u kome se ističe zahvalnost Srbiji i košakaškom klubu Partizan, koji su u teškim vremenima po izraelski sport pokazali prijateljsko lice.

Ovaj izraelski medij podseća da je dan nakon početka izraelsko-palestinskog sukoba, predsednik beogradskog Partizana Ostoja Miailović najavio je da će njegov tim biti spreman da ugosti Makabi iz Tel Aviva i pomogne izraelskim timovima u svemu što je potrebno tokom ovog teškog perioda.

"Partizan je to prvi učinio, a već ove nedelje u Beogradu igraju i treniraju Makabi i Hapoel iz Tel Aviva i Hapoel iz Jerusalima", navodi list i dodaje da bi na mnogim mestima najradije izbegli "nevolje" da se ugoste Izraelci tokom napetog perioda, u Beogradu ne samo da su bili voljni da ugoste Izraelce, već su im dali i odgovarajuće garancije.

 

 

Tamošnji medij navodi da su lokalne vlasti Beograda i Vlada Srbije direktno uključeni u preuzimanje odgovornosti za prijem izraelskih sportskih timova u Beogradu i uprkos tome što se znalo da su u pitanju ozbiljne obaveze i složen zadatak za lokalne snage bezbednosti odlučno je prihvaćeno da se pomogne izraelskim sportistima.

Inače i Makabi iz Haife je 30. novembra trebao da bude domaćin francuskom Renu u meču koji je trebalo da se odigra na "Marakani" u okviru Lige Ervope. Ipak, došlo je do promene pa će se ovaj susret odigrati u Budimpešti.

Nedavno je i najpopularniji i najposećeniji izralski sportski portal One.co.il  posvetio tekst Srbiji, koja je omogućila klubovima iz te zemlje da bez smetnje igraju svoje mečeve kao domaćini na našem tlu.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Napomenuli su da su Srbija i Izrael u sličnoj situaciji, da je naša zemlja bila u ratu i da vrlo dobro razumemo šta se dešava. Podsetili su na devedeste godine i raspad Jugoslavije, ali i na rat 1999. godine koji je doveo do ratnih zločina. Iako postoji velika razlika između regiona, neki tvrde da je odnos između Izraela i Palestinaca u izvesnom smislu sličan odnosu Srbije i Kosova.

Upravo zbog toga kontakriali su sa portala One.co.il sportsku novinarku Informera, Jovanu Radivojević, koja je svojevremno živela u gradu Kirjat Šmona u ovoj državi i upitali je zašto je Srbija izašla u susret njihovim ekipama.

- Proživeli smo ratove i znamo kako se oseća narod u Izraelu. Teško je i jednoj i drugoj strani u vašoj zemlji, a svi znaju političku prošlost i sadašnjost u našem regionu. Naše dve države su kroz istoriju imale dobre odnose, znamo šta se sada dešava kod vas i žao nam je zbog toga. Prirodno je da se pomogne u hitnim situacijama, mi smo sportska nacija, poznati smo kao dobri domaćini i ovo je bio logičan sled događaja - poručila je noviarka Informera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija