• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

18:22

Obradović jasan pred Barselonu: Zbog prošlogodišnjeg poraza motivacija ogromna!

Starsportphoto

Partizan

Obradović jasan pred Barselonu: Zbog prošlogodišnjeg poraza motivacija ogromna!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas u Beogradu da se Barselona nalazi među timovima koji su glavni favoriti za osvajanje Evrolige i dodao da "crno-beli" moraju da odigraju maksimalno dobro protiv katalonskog kluba.

Partizan će sutra od 18.30 časova u "Štark areni" dočekati Barselonu u trećem kolu Evrolige.

- Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije, igraju vrlo dobro. Imaju izvanredan tim, dobar roster, očekuje nas jedna teška utakmica - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Košarkaši Partizana će prvi put igrati pred svojim navijačima u Evroligi. "Crno-beli" su u prvom kolu u gostima poraženi od Makabija (81:96), a potom su u Francuskoj pobedili Asvel (88:62).

- Naravno da smo zadovoljni što ćemo konačno igrati pred našim navijačima, očekujemo da to bude kao i prošle godine, kada je u pitanju atmosfera na tribinama. Nije raspored toliko bitan, moraš, pre ili kasnije, da igraš protiv svih ekipa. Baš zbog poraza od prošle godine bi motivacija trebala biti veća, mada smo dobro igrali te utakmice. Ako želimo da budemo u utakmici, moramo da odigramo maksimalno dobro - dodao je trener Partizana.

Foto: Starsportphoto©

 

Obradović je istakao da je Barselona ekipa koja je popunjena na svim pozicijama.

- Igraju dobro, popunjeni su na svakom mestu, novi igrači su se već uklopili. Trener je čitavu karijeru bio u Barseloni, bio je i kapiten, tako da mu je sve poznato što se tog kluba i sistema tiče. Postoji dosta toga sličnog, pošto su ostali neki isti igrači. Mogu da igraju sa različitim postavama, a ton igri pre svega daju bekovi, počevši od dva plejmejkera, Laprovitola igra odlično, Abrines je u sjajnoj šuterskoj formi, tu su i Kalinić i Para, koji igraju na dve pozicije. Tu je i Brizuela, koji igra petnaestak minuta, ali uzima veliki broj šuteva - naveo je Obradović.

Trener Partizana je na kraju odgovorio i na pitanje da li će u timu da bude Tristan Vukčević.

- Mislim da to uopšte nije bitno. Ja odlučujem šta je najbolje za tim. On trenira, razgovarali smo mnogo puta sa njim, zna šta treba da radi i kako da se ponaša. Očekujem da njegov napredak bude evidentan - zaključio je Obradović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Lepe vesti za studente: Stiže nova pomoć države
Društvo

Lepe vesti za studente: Stiže nova pomoć države

Naime, Vlada Srbije donela je zaključak da najboljim studentima, koji su upisani u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2023/24. godini, na visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, obezbedi obavljanje studentske prakse u državnim, pokrajinskim i organima lokalne samouprave i to uz mesečnu naknadu od 15.000 dinara.

11.05.2024

11:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija