• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

11:42

Ko hoće u NBA, pravac Partizan! Egzum se zahvalio Žocu

Starsportphoto

Košarka

Ko hoće u NBA, pravac Partizan! Egzum se zahvalio Žocu

Podeli vest

Australijski košarkaš Dante Egzum napustio je proteklog leta Partizan, ali i iz Amerike ima samo reči hvale za beogradski klub!

Egzum je bio jedan od miljenika "grobara" prošle sezone i odlično se uklopio u tim, pa je bio i jedan od najzaslužnijih za osvajanje ABA lige posle deset godina.

Ipak, kao što je i rekao treneru Željku Obradoviću i sportskom direktoru Zoranu Saviću kada je pregovarao da se preseli u Beograd, glavni cilj mu je da se vrati u NBA.

U redovima kluba iz Humske je procvetao i zaslužio odlazak u Dalas, a kako je otkrio, Partizan i Željko Obradović su zaslužni za ispunjenje sna.

- Partizan mi je dao priliku da pokažem ko sam i šta sam. Zahvaljujući Partizanu sam se vratio u NBA ligu. Čuo sam mnogo toga dobrog o Željku pre nego šta sam došao, pre svega da razume igru i to je razlog zašto viče na nas i govori nam da je trebalo da uradimo nešto drugo. I on i navijači Partizana žele da vide da daješ 100 odsto svako veče - otkriva Egzum za www.sportingnews.com.

Međutim, Egzum nije napredovao samo kao košarkaš.

- Porastao sam i kao igrač i kao čovek jer sam znao da mogu da budem lider - rekao je Australijanac.

Prisetio se Egzum i plej-of serije Evrolige koju su izgubili od Reala, pre svega jer je izbila tuča u drugom meču. Deblji kraj izvukao je Australijanac jer ga je Geršon Jabusele oborio na zemlju i naneo mu lakšu povredu.

- To sam ostavio iza sebe. Sve to je trebalo da se reši drugačije, pogotovo iz perspektive Evrolige. Mnogo toga je bilo nepravedno, ali uspeli smo da se oporavimo i osvojimo ABA. To je i bio glavni cilj. Mnogi su sumnjali u nas na početku sezone, a da mi je neko rekao tada da ćemo igrati pet utakmica sa Realom potpisao bih - zaključuje Egzum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija