• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.04.2024

21:47

Majstorica! Drama za infarkt! Partizan slomio Zvezdu, igraće se peti meč za titulu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Majstorica! Drama za infarkt! Partizan slomio Zvezdu, igraće se peti meč za titulu!

Podeli vest

Odbojkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25, 15:13) u dramatičnom četvrtom meču finala plej-ofa izjednačili u seriji na 2:2 i izborili majstoricu na terenu večitog rivala.

Utakmica "još nije bila ni počela", a Partizan je već imao prednost od pet poena razlike. Crveno-beli su pokušavali da smanje "minus", ali jednostavno nije išlo. U trenucima kada je rival sa druge strane mreže dominirao, Mrdak je bio prava napast po ekipu Ivice Jevtića. Rešenja nije bilo. 

Ipak, u samoj završnici Zvezda je napravila preokret, nekako se činilo da su gosti imali i psihološku prednost, ali ekipa Bojana Janića ipak je uspela da završi set i povede 1:0.

Zvezda je na počeku drugog seta preuzela Partizanov recept iz prve deonice. Start drugog seta pripao je crveno-belima koji su naučili lekciju iz uvodnog seta  i odlučili su da ništa ne prepuste slučaju. Stigli su Jevtićevi momci i do plus 7.

Foto: Starsportphoto

 

Kao indigom preslikan drugi set, kao i tok prvog. Sada su crno-beli krenuli da tope razliku i stigli do izjednačenja u završnici. Kada su svi mislili da je rešen ovaj deo igre, crno-beli su krenuli u povratak, išli mic u mic, poen po poen i stigli su do izjednačenja u finišu, koji je bio dramatičan. 

Crvena zvezda nije iskoristila dve meč lopte, ali je zato Partizan iskoristio prvu i duplirao vođstvo u setovima.

Dva seta prednosti, rezulaltatska i psihološka prednost na strani Partizana, ali...Crveno-beli su ipak smogli snage da dobiju treći set i ostanu u igri. Na vreme su crveno-beli stigli do plus 5, ali u odnosu na prethodni set ovaj su uspeli da dobiju.

Za razliku od prethodna tri, u četvrtom setu nije bilo značajnije razlike ni za jednu od ekipa. Smenjivalo se vođstvo, rezultatska klackalica je vagala, sve do kraja seta, kada je Zvezda napravila plus tri i na kraju sačuvala prednost i izborila peti set.

Već je odbojkšima bilo jasno da peti i poslednji set odlučuje nastavak serije - Ili će Zvezda uzeti titulu ili ćemo gledati majstoricu!

Započeo je Partizan odlično peti set sa poenima Luke Tadića, nizali su se poeni ali su ih rivali ubrzo sustigli. U jednom trenutku bilo je 9:16, a već u sledećem 13:12 i drama na terenu. Ipak, nisu se dali crno-beli i uspeli su da osvoje još dva poena na svoj servis i tako ostvarili zadati cilj. 

Mnogo preokreta i sve što odbojkaški spektakl može da pruži videli smo u ovom večitom derbiju. Crno-beli su na kraju izborili majstoricu, a meč za trofej igraće se na Banjici u petak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija