• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

14:17

Beograd je svet: Počinje SP srednjoškolaca u odbojci

BAŠS

Ostali sportovi

Beograd je svet: Počinje SP srednjoškolaca u odbojci

Podeli vest

Beograd je ponovo svet! Naša prestonica biće domaćin Svetskog prvenstva u odbojci u konkurenciji srednjoškolaca.

Predstavnici čak 29 zemalja stižu u glavni grad Srbije. SP u odbojci organizuje Savez za školski sport Srbije, uz partnerstvo sa Svetskom federacijom za školski sport (ISF) uz podršku Ministarstva za sport i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Svečano otvaranje je zakazano za večeras od 19.30 na Kalemegdanu.

- Od juče dečaci i devojčice iz 29 država pristužu u Beograd. Zaista je lepo videti nasmejana lica mladih, kako na aerodromu, tako i po dolasku u hotele. Pre osam godina smo takođe organizovali Svetsko u odbojci za ovaj uzrast školaraca i tada smo imali rekordan broj učesnika. Sada nastavljamo da pišemo istoriju i imamo preko 900 učesnika, što govori da deca iz celog sveta vole da dođu u Srbiju na ovakve i slične događaje. Posebno bi se zahvalio na saradnji Bezbednosno informativnoj agenciji, Ministarstvu sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu sporta i Gradu Beogradu, bez kojih ne bi uspeli da ugostimo sve učesnike i napravimo spektakl - istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

 

Foto: BAŠS

 

 

 

Učesnici u konkurenciji devojaka: Srbija, Turska, Meksiko, Norveška, Kineski Tajpeh, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Gruzija, Uganda, Kipar, Holandija, Kzahstan, Grčka, Danska, Republika Srpska, Čile, Luksemburg, Saudijska Arabija, Bugarska, Belgija, Crna Gora, Kina, Austrija. Dečaci: Srbija, Francuska, Danska, Meksiko, Kina, Saudijska Arabija, Holandija, Italija, Austrija, Crna Gora, Luksemburg, Nemačka, Iran, Uganda, Belgija, Bugarska, Gruzija, Turska, Čile, Libija, Kineski Tajpeh, Kipar, Bangladeš, Grčka, Češka, Bahrein.

Predsednik ISF Loren Petrinka stigao je u Beograd kao i svi članovi borda ISF, koji će na sastanku u našem glavnom gradu definisali strategiju rada u narednim godinama. Takmičenja će se igrati u čak sedam hala. Uz mečeve, mladi će imati priliku da predstave svoje zemlje, na Večeri nacija, da se druže i upoznaju. Ulaz na sve utakmice je besplatan. Takođe će moći da prisustvuju Evropskom prvenstvu u boksu, kao i Danima porodice na Trgu Republike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija