• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2024

19:39

Brodolom srpskog rukometa u Minhenu!

EHF/Kolektiff

Ostali sportovi

Brodolom srpskog rukometa u Minhenu!

Podeli vest

"Orlovi" eliminisani sa Evropskog prvenstva bez pobede...

Sa velikom nadom rukometaši Srbije ispraćeni su na Evropsko prvenstvo u Nemačku, ali je četa Tonija Đerone, nažalost, potpuno razočarala. Ni ovoga puta "orlovi" se sa velikog takmičenja neće vratiti sa zapaženim rezultatom budući da su sa kontinentalne smotre ispraćeni već posle prve faze. Bez pobede! Meru našem nacionalnom timu danas je u Minhenu uzela i Crna Gora, iako od starta drugog poluvremena lišena pomoći Nebojše Simića - 30:29 (15:14). 

Nažalost, Srbija nije uspela da iskoristi ni veliku prednost koju smo dobili na startu drugog poluvremena. Golman Crne Gore i jedan od najiskusnijih u sastavu Vlada Šole - Nebojša Simić, želeo je da preseče kontru Srbije, tom prilikom umesto lopte pokupio je Dragana Pešmalbeka zbog čega je već u 35. minutu morao da se preseli na tribine. 

"Orlovi" su vrlo brzo došli do preokreta, poveli golom Nemanje Ilića, a onda stali... Početak kraja bio je promašaj Dragana Pešmalbeka u kontri kada je iskusni pivotmen pogodio Matovića u glavu. Umesto da Srbija povede sa dva razlike, golovima Miloša i Branka Vujovića Crnogorci su ponovo stekli prednost te rešili pitanje pobednika. 

Jurili su izabranici Tonija Đerone zaostatak do kraja meča, uspeli su "orlovi" da dođu do minus jedan, imali smo i napad za izjednačenje, ali je Nikola Matović zaustavio pokušaj Petra Đorđića. Već u sledećem napadu Miloš Vujović bio je siguran sa linije sedam metara i stavio tačku na meč u Minhenu! 

Foto: EHF/Kolektiff

 

Vezane su bile ruke srpskim reprezentativcima na startu meča protiv Crne Gore. Nažalost, to se moglo i očekivati nakon bolnog poraza od Mađarske u prethodnom kolu, a iskusna četa Vlade Šole znala je to da iskoristi i preko Vuka Borozana stekne osetnih 4:0 na startu meča. 

Dva promašaja Mijajla Marsenića, potom i loš penal Nemanje Ilića dali su prostora Crnogorcima da povedu, ali je istom merom uzvratio Uroš Borzaš - 2:4. "Orlove" je u meč potpuno vratio danas raspoloženi Lazar Kukić koji je sa tri gola istopio prednost našeg rivala nakon tajm-auta selektora Tonija Đerone. 

Nalet Srbije znao je da iskoristi Vlado Šola tajm-autom, razbranio se u tim momentima i Nebojša Simić koji je sredinom prvog poluvremena već imao sedam uspešnih intervencija. Na drugoj strani dva puta je bio precizan Branko Vujović te su Crnogorci ponovo imali tri gola prednosti. 

Ipak, na krilima mlađih snaga - Miloša Kosa i Uroša Kojadinovića, srpska reprezentacija uspela je još jednom da se vrati u meč u finišu prvog poluvremena, te su Crnogorci na pauzu otišli sa samo golom prednosti - 15:14. 

Na startu drugog poluvremena Srbija je nakon dugo vremena uspela da izjednači rezultat i to nakon kontre Bogdana Radivojevića! Svemu je prethodila loša reakcija golmana Crne Gore Nebojše Simića koji je pokušao da preseče loptu, tom prilikom je zakačio Dragana Pešmalbeka i zaradio direktan crveni karton. 

Foto: EHF/Kolektiff

 

Iskoristili su to "orlovi" na pravi način, na golu se razbranio Vladimir Cupara, Abutović i Pušica držali su srpsku odbranu na vrhunskom nivou, a nakon nove kontre naša reprezentacija je prvi put na meču povela u 36. minutu! 

Taman kada smo mogli na +2, Dragan Pešmalbek je u kontri pogodio Matovića u glavu i zaradio isključenje, iskoristili su to "sokolovi" i preko Grbovića, Miloša i Branka Vujovića preokrenuli rezultat i poveli sa 20:18. 

Crnu Goru je do pobede predvodio Branko Vujović sa osam golova, po sedam dodali su Miloš Vujović i Nemanja Grbović, a Vuko Borozan bio je precizan šest puta. Sa druge strane, Lazar Kukić sedam puta je tresao mrežu našeg rivala, pet golova upisao je Nemanja Ilić, a po tri Uroš Kojadinović i Bogdan Radivojević.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija