• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2023

13:55

Olimpijski komitet Srbije obeležio 113 godina postojanja! (VIDEO)

Tanjug

Ostali sportovi

Olimpijski komitet Srbije obeležio 113 godina postojanja! (VIDEO)

Podeli vest

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je danas 113 godina postojanja tradicionalnom svečanošću u hotelu "Moskva".

Predsednik OKS Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić postavili su venac na spomen ploču u znak sećanja na osnivače OKS, a u čast rođendana intonirana je i himna Srbije.

Brojnim gostima obratili su predsednik OKS Maljković, ministar Gajić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i ambasador Poljske u Srbiji Rafal Perl, s obzirom na to da će se u Krakovu ove godine održati Evropske igre, ujedno i kvalifikacione, u najvećem broju sportova, za Olimpijske igre u Parizu.

Na svečanosti su prisustvovali i član MOK-a Nenad Lalović, predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić, brojni olimpijci, osvajači medalja, među kojima i čuveni rukometaši Veselin Vujović i Momir Rnić, košarkaši Željko Rebrača i Nikola Lončar, zatim generalni sekretari SD Crvena zvezda i Partizan Zoran Avramović i Željko Tanasković, gradski sekretar za sport Nikola Penić i drugi.

Olimpizam na tlu Srbije začet je 23. februara 1910. godine osnivanjem Srpskog olimpijskog kluba. Klub je osnovan u redakciji lista "Novo vreme", na četvrtom spratu hotela "Moskva" u Beogradu kao prva zvanična olimpijska organizacija kod Južnih Slovena, a inicijatori su bili mladi oficiri školovani u Francuskoj, među kojima je vodeću ulogu imao kapetan Svetomir Đukić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija