• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.01.2022

18:22 >> 18:35

OKS STAO UZ NOVAKA! On doživljava NAJVEĆU LJUDSKU NEPRAVDU!

reuters

Tenis

OKS STAO UZ NOVAKA! On doživljava NAJVEĆU LJUDSKU NEPRAVDU!

Podeli vest

Olimpijski komitet Srbije na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražava snažnu podršku najboljem sportisti sveta Novaku Ðokoviću

- Svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek je negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili - navodi se u saopštenju OKS.

Pored toga, Ðoković je osvedočeni humanitarac i filantrop koji je uvek i bez razlike pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna, ističu iz OKS.

Foto: pexels/tanjug/rojters

 



- Ponašajući se na taj način i na terenu i van njega, uvek je delovao u skladu sa najčistijim ljudskim principima i u korak sa olimpijskim vrednostima. Upravo zato Olimpijski komitet Srbije poziva na podršku četvorostrukom učesniku Olimpijskih igara i osvajaču bronzane olimpijske medalje iz Pekinga u momentu kada doživljava najveću ljudsku i sportsku nepravdu

On je sportskim dostignućima, ponašanjem i odnosom prema ljudima u Australiji od prve godine kada je nastupao na jednom od najprestižnijih teniskih turnira, dokazao koliko poštuje zemlju domaćina, običaje, ali i pravila koja su stavljana pred njega i druge sportiste, smatraju u OKS.

- Najoštrije osuđujemo postupke vezane za nastup Novaka Ðokovića na turniru u Australiji i smatramo da najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav tretman i odnos. Posebno smo razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta- rekao je predsednik OKS Maljković.

Foto: Starsportphoto

 


Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak, dodao je Maljković.

- Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo - poručio je Maljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Ðokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno, zaključuje se u saopštenju OKS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija