• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stefan Abramović

20.12.2021

07:00

SRBIN KOJI JE SRUŠIO FELPSA ZA INFORMER.RS! Đurđe Matić najavio VELIKE STVARI! Dobro zapamtite ovo ime! /VIDEO/

printscreen

Ostali sportovi

SRBIN KOJI JE SRUŠIO FELPSA ZA INFORMER.RS! Đurđe Matić najavio VELIKE STVARI! Dobro zapamtite ovo ime! /VIDEO/

Podeli vest

Mladi srpski plivač Đurđe Matić (18) dospeo je u žižu javnosti pošto je na bazenu "Ležun Hol" oborio rekord Majkla Felpsa star deset godina, a sada se povodom tog uspeha oglasio za Informer.rs

Beograđanin je pre nekoliko dana za 46,14 sekundi delfin stilom isplivao 100 jardi, odnosno 91,44 metra. Tim vremenom je oborio prethodni rekord, koji je na pomenutom bazenu držao Felps sa vremenom od 46,60 sekundi.

Tim povodom je Đurđe dao izjavu za Informer.rs.

Pre svega želim da objasnim šta sam ja zapravo uradio - započeo je Matić ispovest za naš sajt, pa nastavio:

- Oborio sam rekord bazena koji je držao Majkl Fleps. Nije to nikakav veliki rekord i to je sve bilo u bazenu od 25 jardi, na trci 100 jardi delfin. Vreme koje sam tad isplivao je rezultat sa kojim sam lično zadovoljan, jer zahvaljujući tom rezultatu nalazim u TOP 30 plivača u NCAA. Ja imam ciljeve da budem u vrhu svetskog plivanja i prvi cilj mi je da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, jer sam za OI u Tokiju ispunio B normu, a potrebna mi je A.

 

 

 

 

Potom je pričao o tome kakav je osećaj nadmašiti jednog Majkla Felpsa.

- Iako je to rekord bazena, osećao sam se super, pošto je ipak Majkl Felps najbolji plivač ikada - nije krio uzbuđenje srpski plivač.

 

 

Bio je svestan Đurđe i pre trke da ima šansu da obori Felpsov rekord.

- Pre trke sam imao razgovor sa trenerom koji mi je pomenuo da bih mogao da postignem to vreme, tako da sam imao to na umu pre trke. Ipak, nisam bio siguran da ću uspeti da ga postignem, ali dao sam sve od sebe i nadao se najboljem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Djurdje Matic (@djurdje123)

 

Posle legendarnog Milorada Čavića, Srbija konačno dobija njegovog naslednika i momka koji bi mogao u budućnosti da osvaja medalje u istoj kategoriji u kojoj je to radio i on.

- Ne bih rekao da imam idola, ali sam se dosta ugledao na Čavića. Trenutno, najveće uspehe pokušavam da ostvarim u delfin stilu - istakao je Matić koji se za sada neće fokusirati na ostale tehnike.

Na kraju, otkrio nam je talentovani plivač i planove za narednu, 2022. godinu.

- Za narednu godinu imam dva velika cilja. Prvi je da se kvalifikujem za D1 NCAA prvenstvo, a drugi je da uspem da se kvalifikujem na Svetsko prvenstvo u velikim bazenima koje će se održati u Japanu - zaključio je Đurđe Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

VELIKA sramota za Srbiju. Mi tek saznamo za nekog sportistu mladog muzicara, matematicara i sl. kada postignu neke odlicne rezultate. Roditelji se muce, finansiraju, zaduzuju se i onda on je nas zapamatite ga. Ovo me podseca na Djokovica. Sad je nas a nije bio kada su se roditelji zaduzivali i mnogi odavde mu podmetali nogu da ne uspe. More...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija