• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2023

08:32

Đoković blista: Sviđa mi se ovo!

Tanjug

Novak Đoković

Đoković blista: Sviđa mi se ovo!

Podeli vest

Novak Đoković je slavio ekspresno posle tri seta (6:0, 6:2, 6:3) protiv Aleksandera Milera u prvom izazovu na ovogodišnjem Ju-Es openu, a nije krio zadovoljstvo nakon sjajnog starta.

Iako su se igrači načekali da izađu na teren, Novak Đoković tvrdi da je uživao na njemu, što pokazuje i rezultat.

- Znao sam da će kasno krenuti meč, ali sam bio uzbuđen da se nađem ovde. Ceremonija je trajala duže nego što sam hteo, ali je bilo veliko uživanje kada sam izašao na teren. Moje izdanje je pokazalo kako sam se osećao, gotovo savršen prvi set, imao sam odgovor na svaki njegov potez. Generalno sam veoma zadovoljan kako sam igrao, nadam se da mogu da zadržim taj nivo. Početak je turnira, ali mi se sviđa kako to izgleda -  rekao je Đoković.

Foto: Tanjug

 

 

Govorio je naš as i o podršci navijača, ali i uslovima za igru.

- Najglasnija i najvlažnija atmosfera od sva četiri grend slema. Od kada je napravljen krov ima manje cirkulacije vazduha, svi igrači su veoma mokri, znoje se mnogo na terenu, gledam i ostale. Ovaj turnir je video toliko istorije i toliko borbi, svi znaju da su noćne sesije na „Artur Eš“ najglasnije, najenergičnije, to je eho zbog krova i sve zajedno. Njujorčani vole svoj tenis, ostaju veoma kasno jer im je uzbudljivo i ja to volim. Svaki grend slem ima svoj šarm, Vimbldon je potpuna suprotnost, ovde je sve zabava, dobra energija, ako možete da se hranite time biće vam veoma zabavno.

Srpski teniser je US open startovao mnogo sigurnije nego Rolan Garos i Vimbldon.

- Odigrao sam odlično. Izašao sam na teren sa puno uzbuđenja i nestrpljenja. Dve godine je prošlo od finala. Za sada sve ide savršeno. Titula u Sinsinatiju, prvi meč ovde prošao izvanredno. Prva dva seta izvanredna, treći set je pao malo nivo igre. Odigrao sam na jako visokom nivou. Nadam se da ću održati nivo igre i intenziteta. Koncentrisan sam. Počeci mečeva na poslednja dva Grend slema nisu bili baš najbolji u poređenju sa Australijan openom. Ovde mi je dodatni fokus da izađem sa visokim nivoom tenisa i intenziteta. To se i ostvarilo.

Foto: Tanjug

 

 

Preuzeo je Nole lidersku poziciju od Karlosa Alkaraza na ATP listi nakon ove pobede, a pozdravila ga je mlada teniserka Mia Ristić, koja je osvojila čelendžer.

- Čestitam joj. To je veliki uspeh, ona je veoma mlada. To je sigurno veliki podstrek za nju i skok na listi. Približava se toj nekoj granici kada ulazi u kvalifikacije za Grend slemove. Želim joj sve najbolje. Nadam se da ćemo se susresti vrlo brzo", zaključio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12