• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

03.04.2024

10:11

Šok! Janis otkrio šta mu je Tristan otkrio! Kaže je Grk i da razmišlja da igra za nas! (VIDEO)

profimedia

NBA

Šok! Janis otkrio šta mu je Tristan otkrio! Kaže je Grk i da razmišlja da igra za nas! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski košarkaš Tristan Vukčević (21) navodno razmišlja o tome da igra za repezentaciju Grčke.

Košarkaši Vašingtona su u noći za nama savladali Milvoki sa 117:113, a Srbin je blistao uz rekord karijere.

Za 31 minut koliko je proveo na parketu, ubacio je 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije. Imao je gotovo 50 odsto iz igre i nagovestio je Amerikancima šta mogu da očekuju ukoliko mu pruže šansu.

Međutim, ono što je svima privuklo pažnju nakon meča bila je izjava košarkaša iz protivničkog tabora Janisa Adetokumba, koji je otkrio šta mu je Tristan rekao po završetku utakmice. 

- Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki..Pogledam njegovo prezime i nije mi bilo jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi pojačenje našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Značio bi nam - rekao je Adetokumbo posle meča.

Foto: profimedia

Tristan Vukčević

 

Poznato je da mladi košarkaš ima mogućnost da pored Srbije, konkuriše za državljanstvo u još pet zemalja. To su Italija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Švedska i Španija. 

Tristan je rođen na tlu Apenina, dok mu je otac Dušan, Srbin iz BiH. Majka mu je Grkinja poreklom ali sa švedskim državljanstvom, a on ima i španski pasoš.

 

 

Njegov otac je odavno najavio da će mlađi Vukčević igrati za Srbiju, ali to nije bilo moguće, jer  zbog protokola Međunarodne košarkake federacije nije mogao da konkuriše za našu reprezentaciju sve dok ne napuni 21 godinu. 

Glavni razlog za to je što je Tristan pre punoletstva kao Grk postao igrač Real Madrida, čime se obavezao da će do navršene 21. godine igrati za njihovu reprezentaciju.

Mladi as je 11. marta ove godine napunio 21. godinu, pa svakako ima mogućnost da promeni selekciju ukoliko se odluči na to. 

 

Foto: Tanjug/AP

Tristan Vukčević

Selektor "orlova" Svetislav Pešić je želeo u početkom ove godine da zove Tristana da se priključi timu dok su bile kvalifikacije za Evrobasket 2025, ali je on tek mesec dana kasnije stekao tu mogućnost. 

Sledeća prilika da Vukčević postane reprezentativac Srbije su Olimpijske igre (26. jul - 11. avgust), ukoliko prethodno ne izabere selekciju Grčke koju u julu čekaju kvalifikacije za takmičenje u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija